Προσφυγικό και οικονομικά των δήμων στη συνάντηση Πλακιωτάκη – Πατούλη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016, 19:13
Προσφυγικό και οικονομικά των δήμων στη συνάντηση Πλακιωτάκη – Πατούλη
Τα οικονομικά των δήμων και το προσφυγικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργου Πατούλη, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη για τη θέση της ΚΕΔΕ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης και υπογράμμισε ότι πρέπει άμεσα η χρηματοδότηση των δήμων να αυξηθεί, καθώς έχουν αναλάβει, παρά τις μειώσεις πόρων και προσωπικού, πρόσθετες αρμοδιότητες.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της ανάδειξης του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ να επισημαίνει ότι «η χώρα και η δημοκρατία χρειάζονται μια ισχυρή κι αξιόπιστη Κεντροδεξιά, που θα επιτελεί με ευθύνη το θεσμικό ρόλο της τόσο ως αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα όσο κι ως κυβέρνηση σε μεταγενέστερο χρόνο».

Υπογράμμισε δε ότι θα ήταν ευχής έργον για την αυτοδιοίκηση «ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να είναι ένα πρόσωπο που θα σέβεται το ρόλο του αυτοδιοικητικού θεσμού και θα προωθήσει την ουσιαστική συνεργασία της κεντροδεξιάς παράταξης με όλους τους κοινωνικούς και θεσμικούς φορείς».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016, 19:15