Προσπάθησαν να διακόψουν ομιλία για την ιθαγένεια

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010, 21:45
Προσπάθησαν να διακόψουν ομιλία για την ιθαγένεια
Έντονο φραστικό επεισόδιο δημιουργήθηκε, όταν ομάδα 10 ατόμων, πιθανότατα μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, διέκοψαν ομιλία με θέμα το νέο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια στους νόμιμους μετανάστες.

Η ομιλία, την οποία παρακολουθούσαν περίπου 200 άτομα, γίνονταν στο κτίριο της παλιάς Βουλής από την Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όταν, γύρω στις 20:45, περίπου 10 νεαροί, οι οποίοι πιθανότατα βρίσκονταν ήδη μέσα, ξαφνικά σηκώθηκαν και άρχισαν να φωνάζουν «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», σύνθημα το οποίο, ως γνωστόν, «ανήκει» στο ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι νεαροί δεν ήταν κοντοκουρεμένοι ούτε έφεραν διακριτικά κάποιας ακροδεξιάς οργάνωσης. Ωστόσο αρκετοί έκαναν λόγο για μέλη της «Χρυσής Αυγής», χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία για αυτό.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ζήτησαν από την αστυνομία να απομακρύνει τα άτομα, χωρίς να ζητήσουν την ποινική τους δίωξη.

Πάντως, δεν υπήρξαν επεισόδια ούτε βιαιοπραγίες.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο γνωστός συνταγματολόγος, Νίκος Αλιβιζάτος.Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010, 21:56