Το κέντρο της Άμεσης Δράσης έδινε το ένα σήμα μετά το άλλο για την περιοχή του Πειραιά. «Προς όλους του σταθμούς, αναζητούμε ζευγάρι αθίγγανων για απάτη σε βάρος ενοίκων πολυκατοικιών. Προσποιούνται τους υπάλληλους της ΔΕΗ και κάνουν δήθεν ελέγχους για διαρροή ρεύματος».

Στη συνέχεια έδιναν τα χαρακτηριστικά τους στους αστυνομικούς που άκουγαν ένα ακόμα περιστατικό με θύματα ανυποψίαστους πολίτες. Το τελευταίο θύμα των δυο απατεώνων ήταν μια 85χρονη συνταξιούχος η οποία περιέγραψε πως της εξαπάτησαν: «Έμπαινα στην πολυκατοικία μου και ήρθε γρήγορα πίσω μου ένας άνδρας ο οποίος μου είπε ότι είχε έρθει δήθεν για να δει το ρεύμα, σαν έλεγχο για την ΔΕΗ και το ασανσέρ. Μια μου έλεγε για το ασανσέρ και μια για την ΔΕΗ. Εγώ δυστυχώς τον οδήγησα στο σπίτι μου, μπήκε μέσα στο διαμέρισμα μου και αφού είχα την πόρτα του σπιτιού μου ανοιχτή, παρέμεινα μέσα στο σπίτι μου όπως και αυτός. Δήθεν κοιτούσε κάτι στον πίνακα του  ρεύματος που του υπέδειξα. Στη συνέχεια μου έδωσε ένα χαρτί να υπογράψω για τον δήθεν έλεγχο που έκανε στον πίνακα… Είτε αυτός ο οποίος μου μιλούσε στον χρόνο που τον έχασα από τα μάτια μου είτε κάποιος άλλος από την ανοιχτή πόρτα που είχα αφήσει, μπήκε μέσα και έψαξε τους χώρους και αφαίρεσε ένα μικρό πράσινο χρηματοκιβώτιο περίπου 30 εκατοστών διαστάσεων που περιείχε ασημένια συλλεκτικά νομίσματα». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν οι αναμνήσεις μια ζωής που έγιναν «καπνός» μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που είχαν ακούσει το σήμα της Άμεσης Δράσης, έκαναν περιπολίες όταν ξαφνικά εντόπισαν δύο άτομα που είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Δεληγεώργη. Τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα του Δημοτικού θεάτρου όπως επίσης και δύο ακόμα άτομα που ήταν μαζί τους.

«Δεν έχω καμία σχέση με αυτά που μου λέτε. Εγώ είχα πάει στον Πειραιά μαζί με άλλους για να νοικιάσουμε μαγαζί με χαλιά. Είμαι έμπορος χαλιών και έχω μαγαζί με χαλιά στα Λιόσια» φέρεται να υποστήριξε ο ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν άλλες δύο γυναίκες στην περιοχή του Πειραιά, αλλά για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν. Ο συνήγορος τους Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε ότι «Ασκήθηκε μια δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για πέντε άτομα όταν φέρονται να εμπλέκονται τρία και συγκεκριμένα ο ένας για μια φερόμενη τετελεσμένη πράξη με αναγνώριση 50% και χωρίς να βρεθούν τα κλοπιμαία σε αυτόφωρη σύλληψη. Όσο για τους άλλους δύο, έχουμε να κάνουμε με φερόμενες αναγνωρίσεις για φερόμενες απόπειρες με πραγματικά περιστατικά που μόνο στην σφαίρα των προπαρασκευαστικών πράξεων μπορούν να ενταχθούν. Πρόκειται για μια υπόθεση χωρίς αντικείμενο και με μόνο επιβαρυντικό στοιχείο το παρελθόν των κατηγορουμένων». Οι συλληφθέντες αναμένεται αύριο να οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Zougla Newsroom 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης