Πρωτοφανή γεγονότα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Δύο νοσηλευτές, οι οποίοι ζήτησαν να βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο χειρουργείο, μετατέθηκαν δυσμενώς με απόφαση του διοικητή Φώτη Δρούμπαλη.

Στις 1 Νοεμβρίου 2007, την ώρα που στο χειρουργικό κρεβάτι εγχειριζόταν ασθενής με ορθοπεδικό πρόβλημα, ξαφνικά, λόγω βραχυκυκλώματος του ηλεκτρικού πίνακα του χειρουργείου, καταστράφηκαν οι ηλεκτρονικές πλακέτες από όποιο μηχάνημα βρισκόταν στην πρίζα, γεμίζοντας με καπνούς το χειρουργείο.
 
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, δεν λειτουργούσε τίποτε. Ούτε το αναισθησιολογικό μηχάνημα, ούτε οι αναπνευστήρες, αλλά ούτε και οι 2 καρδιοτοκογράφοι από την διπλανή αίθουσα τοκετών. Ευτυχώς, η εγχείρηση του ασθενούς βρισκόταν στο τελικό στάδιο και έτσι το ατύχημα δεν προκάλεσε και ανθρώπινες απώλειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δέκα ημέρες αργότερα, στις 10 Νοεμβρίου, δύο εργαζόμενοι -ο νοσηλευτής Ν. Καναβός και μία νοσηλεύτρια- κατέθεσαν γραπτώς αναφορά, με την οποία ζητούσαν να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις του χειρουργείου. Την επομένη, 11 Νοεμβρίου 2007, ανακοινώθηκε στους δύο νοσηλευτές η δυσμενής μετάθεσή τους. Όπως καταγγέλλουν στη zougla.gr, ο διοικητής κυνικά τους είπε ότι μετατίθενται «για να μην λένε ότι… κινδυνεύουν στο χειρουργείο».

Ο ένας νοσηλευτής, που ήταν και συνδικαλιστής, προσέφυγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε. Με την υπ. αριθ. 35/2009 απόφασή της, η Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας κρίνει ότι η απομάκρυνση του νοσηλευτή και συνδικαλιστή Γ. Καναβού από τον διοικητή δεν ήταν πράξη σύννομη, ούτε και αναγκαία, αλλά είχε ως κίνητρο την εμπάθεια και στόχο να πλήξει την συνδικαλιστική δράση και το κύρος του εργαζόμενου. 


 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαμαρτύρεται ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας

Όμως αυτό δεν είναι το μόνο απαράδεκτο περιστατικό που συμβαίνει στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2008, ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας  με επιστολή του διαμαρτύρεται για την συμπεριφορά του διοικητή κ. Δρούμπαλη, αυτή την φορά έναντι του ιατρικού προσωπικού, και τον κατηγορεί για κατάχρηση εξουσίας και κάνει λόγο για αυταρχικές, αδικαιολόγητες, αντι-ιατρικές και αντεργατικές ενέργειες εις βάρος μελών του.

Σε ό,τι αφορά την οργάνωση του Νοσοκομείου και την στελέχωση των ιατρείων και χειρουργείων, ορισμένες ελλείψεις είχαν προκαλέσει την αντίδραση των αγροτικών και ειδικευόμενων γιατρών, οι οποίοι με ειδική αναφορά τους κατήγγειλαν ότι τα εξωτερικά ιατρεία εφημερεύουν χωρίς την παρουσία ειδικευμένου γιατρού, όπως επιβάλλει ο κανονισμός.

«κ. Διοικητά παραιτηθείτε»!

Για «μείζον θέμα ηθικής τάξης αλλά και νομιμότητας» κάνει λόγο ανακοίνωση-καταγγελία του πανελλήνιου συνδικαλιστικού οργάνου των νοσηλευτών (ΠΑΣΟΝΟΠ), η οποία απευθύνεται στον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στην ανακοίνωση, η ΠΑΣΟΝΟΠ, η οποία έχει 6.000 εγγεγραμμένα μέλη ζητά την αντικατάσταση του διοικητή του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, κρίνοντας την παρουσία του ως «επιζήμια για το Νοσοκομείο και το ΕΣΥ».

Ακούστε τι καταγγέλλει στη zougla.gr ο συνδικαλιστής Ν. Καναβός, ο οποίος στο μεταξύ εξελέγη πρόεδρος της ΠΑΣΟΝΟΠ.

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Φώτη Δρούμπαλη, ο οποίος, αν και υποστηρίζει ότι η κατάσταση του νοσοκομείου είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που καταγγέλλεται, αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίως οτιδήποτε και επιφυλάχθηκε να απαντήσει γραπτώς.

Την στιγμή που όλη η χώρα με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί την επέλαση της πανδημίας της νέας γρίπης και όλοι περιμένουν από το σύστημα υγείας να αποδώσει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, το νοσοκομείο Κυπαρισσίας βρίσκεται σε αναταραχή -γεγονός που προκαλεί ανασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης