Ρέθυμνο: Νέα σύγχρονη σχολική μονάδα θα κατασκευασθεί στο Ατσιπόπουλο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017, 19:36
Ρέθυμνο: Νέα σύγχρονη σχολική μονάδα θα κατασκευασθεί στο Ατσιπόπουλο
Νέο σχολείο με σύγχρονες προδιαγραφές θα ανεγερθεί στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνης, προκειμένου να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης, σε μια περιοχή με μεγάλο αριθμό παιδιών που φοιτούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Το νέο συγκρότημα θα στεγάσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ατσιποπούλου και σύμφωνα με τις προδιαγραφές, πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο διώροφο κτίριο με υπόγειο, που ορίζεται ως 9θέσιο και θα φιλοξενεί 225 μαθητές.

Η σύμβαση ανέγερσης του νέου σχολείου, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί σε 30 μήνες και το οποίο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος Ρεθύμνης συνολικής έκτασης τεσσάρων και πλέον στρεμμάτων, θα υπογραφεί αύριο, Παρασκευή, μεταξύ του δημάρχου, Γιώργου Μαρινάκη και του ανάδοχου. Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014/2020 με προϋπολογισμό 3.030.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, πρόκειται για σχολική μονάδα η οποία πέρα των τάξεων θα διαθέτει χώρους εργαστηρίων, αθλητικές εγκαταστάσεις, βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια, αίθουσα εκδηλώσεων, αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών, θέσεις πάρκινγκ, ενώ θα είναι πλήρως προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία ακόμη και με ειδικές θέσεις πάρκινγκ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017, 19:38