Μία πολύ σημαντική και περίεργη υπόθεση που πέρα από την κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών αφορά και τον εντοπισμό οπλισμού, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν καταψύκτη στον οποίο βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένα 10 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και ένα πολεμικό τουφέκι καλάσνικοφ (!) τα οποία και παρέλαβε 34χρονος κάτοικος Αρχαγγέλου ο οποίος και συνελήφθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ένα ακόμη άτομο που διαφεύγει τη σύλληψη και είναι αυτό που έστειλε από το Ρέθυμνο της Κρήτης το πακέτο με τον καταψύκτη και τα όσα αυτός περιείχε!

Οι έρευνες των διωκτικών αρχών τόσο της περιοχής μας όσο και της Κρήτης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη καθώς σημαντικά ερωτηματικά προκύπτουν αναφορικά με την αποστολή του καλάσνικοφ στη Ρόδο.

Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διερευνούν όλα τα πιθανά σενάρια και κυρίως ποια η χρησιμότητα ενός τέτοιου όπλου στην περιοχή μας, που θα χρησιμοποιούνταν κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης δεν αποκλείεται στην υπόθεση να εμπλακεί και η αντιτρομοκρατική για να εξετάσει αν το συγκεκριμένο πολεμικό τουφέκι έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες και σε ποιες.

Όλα αυτά τα στοιχεία αξιολογούνται από τους αστυνομικούς, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Το δέμα με τον καταψύκτη

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, χθες το μεσημέρι ο 34χρονος παρέλαβε από εταιρεία μεταφορών το δέμα που περιείχε τον καταψύκτη. Εκεί οι αστυνομικοί της Δίωξης σε ειδικά διαμορφωμένη συσκευασία, που βρισκόταν επιμελώς κρυμμένη στο δάπεδο του καταψύκτη, βρήκαν και κατέσχεσαν:

• 10.150 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

• πολεμικό όπλο τύπου KALASHNIKOV, με σπαστό μεταλλικό κοντάκι, και

• γεμιστήρα

Η επέμβαση των αστυνομικών έγινε την ώρα που ο 34χρονος παρέλαβε το δέμα με αποτέλεσμα να συλληφθεί και ο ίδιος.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 34χρονου, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης, σε διάφορες συσκευασίες,
• 12,4 γραμμάρια κοκαΐνης,
• εξάσφαιρο περίστροφο,
• δύο ζυγαριές ακριβείας,
• χρηματικό ποσό 2.415 ευρώ, προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
• ναρκωτικό χάπι και ποσότητα μεθαμφεταμίνης, και
• ΙΧ αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν και από την αστυνομία η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να εντοπιστούν άτομα που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση.

Χθες το μεσημέρι ο 34χρονος συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Μανώλη Κουτσούκο παρουσιάστηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία και άσκησε σε βάρος του ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών (κατοχή και παραλαβή δέματος) και παράνομη οπλοκατοχή και τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια για να απολογηθεί.

Ο 34χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία μέχρι αύριο στις 12.30 το μεσημέρι και μέχρι τότε κρατείται.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης