Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕΣτα 22 δισ. ευρώ ανέρχονται τα ποσά που, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις των ελεγκτικών μηχανισμών, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν κατά τους ελέγχους των 54.000 εμβασμάτων της τριετίας 2008-2011, όπως είπε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για εμβάσματα τα οποία ελέγχονται με την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και το σύνολο τους εκτιμάται στα 54 δισ. ευρώ, όπως διευκρίνισε προς τα μέλη της Επιτροπής που του υπέβαλαν το σχετικό ερώτημα την Τρίτης ο Στέλιος Στασινόπουλος.

Έπειτα από τη διευκρίνιση του Στ. Στασινόπουλου ότι την ευθύνη του ελέγχου δεν την έχει πλέον το ΣΔΟΕ, η Επιτροπή θα εξετάσει το επόμενο διάστημα να καλέσει σε ακρόαση τον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Ο ίδιος ο Στέλιος Στασινόπουλος ανέφερε πάντως πως 54.000 Έλληνες κατά την τριετία 2008-2011 είχαν εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικού ύψους σχεδόν 54 δισ. ευρώ, εκ των οποίων σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς τα 22 δισ. φαίνεται να μην «δικαιολογούνται» από τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων που έστειλαν χρήματα εκτός συνόρων κατά την επίμαχη περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Διαβάστε επίσης:

Στο τέλος «κελάηδησε» ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014, 14:44

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης