Σε εφαρμογή πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010, 16:23
Σε εφαρμογή πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών
Τη συνέχιση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στη Δυτική Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, θα ζητήσει από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία, υπό την αντινομάρχη Υγείας, Αθηνά Αηδονά, και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών του νομού κι εκπροσώπων του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών των Σερρών.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να γίνει έρευνα σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), για να διαπιστωθεί αν το είδος του κουνουπιού που μεταδίδει τον «ιό του Δυτικού Νείλου» έχει εντοπιστεί στον Νομό Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, θα ζητηθεί από την Περιφέρεια άδεια για την ευρύτερη εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης ακμαίων κουνουπιών από αέρος και έγκριση της επικαιροποίησης του προγράμματος, στο σύνολο του νομού.

«Για όλα αυτά απαιτούνται πρόσθετες χρηματοδοτήσεις που θα πρέπει να εγκριθούν από την Περιφέρεια», σημείωσε η κ. Αηδονά.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η σημερινή σύσκεψη έγινε για προληπτικούς λόγους, καθώς, όπως είπε, δεν έχουν εντοπιστεί πιθανά κρούσματα του «ιού του Δυτικού Νείλου» στον νομό.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010, 16:23