Σε εξέλιξη φωτιά στην Αμφιλοχία, υπο έλεγχο το μέτωπο στη Μεσσηνία

Σε εξέλιξη φωτιά στην Αμφιλοχία, υπο έλεγχο το μέτωπο στη Μεσσηνία
Πυρκαγιές ξέσπασαν το απόγευμα της Τετάρτης σε αγροτική έκταση στην περιοχή Μπαμπίνη Αμφιλοχίας και σε δασική έκταση στην περιοχή Βλαχόπουλο Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ωρου εκδηλώθηκαν συνολικά 31 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Η φωτιά στην περιοχή Μπαμπίνη Αμφιλοχίας ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης σε αγροτική έκταση. Στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροσκάφη Πετζετέλ και δύο αεροσκάφη Καναντέρ.

Οι δυνάμεις αυτές ενισχύθηκαν αργότερα με ένα ελικόπτερο, 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Βλαχόπουλο Μεσσηνίας ξέσπασε σε δασική έκταση και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το βράδυ. Επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο είναι και πύρινο μέτωπο στο Σελάκανο Ιεράπετρας Λασιθίου, καθώς και οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα σε υπαίθριο χώρο στο Πικέρμι και στα νταμάρια Μαρκοπούλου στην Αττική, καθώς και οι φωτιές σε Νεοχώρι Ζίτσας Ιωαννίνων, Χρυσοκελλαριά Πύλου Μεσσηνίας, Παλαιούς Πόρους Πιερίας και Κολυμβάρι Χανίων, αλλά και στον Κάμπο Καρύστου.

Παράλληλα, άμεσα έθεσαν οι πυροσβέστες υπό έλεγχο τις φωτιές που ξέσπασαν νωρίς το μεσημέρι σε οικοπεδικό χώρο κοντά στο κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι, καθώς και σε υπαίθριο χώρο στην Αυλώνα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016, 22:14