Τη μοναδική λύση στην οποία αποβλέπει ο δήμος Ζαχάρως για να απεγκλωβιστεί προσωρινά από το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων του, υιοθέτησε το δημοτικό συμβούλιο Ζαχάρως στην προχθεσινοβραδυνή του συνεδρίαση, αποφασίζοντας κατά πλειοψηφία να κηρύξει το δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως το τέλος του χρόνου, ζητώντας να συνεχίσει να εναποθέτει τα σκουπίδια του στην ΧΑΔΑ Αγίας Παρασκευής. Στο δημοτικό συμβούλιο παρευρέθηκαν κάτοικοι και φορείς της περιοχής και η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε ήπιο κλίμα. 

Έτσι, χθες το πρωί, ο δήμος Ζαχάρως υπέβαλλε το αίτημα προς την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για να προωθηθεί προς την Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας με την ελπίδα ότι θα γίνει αποδεκτό από τον Γ.Γ Πάτροκλο Γεωργιάδη και εν συνεχεία θα δοθεί εντολή να υπογραφεί από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Καφύρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο διάστημα που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία και που ενδεχόμενα μπορεί να πάρει και μια εβδομάδα, ο δήμος Ζαχάρως δεν θα κάνει αποκομιδή απορριμμάτων η οποία έτσι κι αλλιώς έχει σταματήσει εδώ και 8-9 μέρες. Το πρόβλημα με τα σκουπίδια αρχίζει να γίνεται έντονο στην πόλη και στα χωριά του δήμου, αφού οι κάδοι έχουν ξεχειλίσει και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, φοβούμενοι ότι θα δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης μέχρι να δοθεί το «πράσινο» φως και να ξεκινήσει και πάλι η αποκομιδή.

Πηγή:ilialive.gr

Επιμέλεια:Ανδρέας Ντίνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης