Σε συμπληρωματική απολογία κλήθηκαν Ρουπακιάς και Καζαντζόγλου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014, 12:43
Σε συμπληρωματική απολογία κλήθηκαν Ρουπακιάς και Καζαντζόγλου
Σε συμπληρωματική απολογία κλήθηκαν από τις εφέτες ανακρίτριες ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, και ο φερόμενος ως συνεπιβάτης στο αυτοκίνητό του εκείνη τη νύχτα, Γιάννης Καζαντζόγλου.

Και οι δύο ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν την Μ. Δευτέρα και την Μ. Τρίτη.

Οι νέες αυτές κλήσεις αφορούν τα πρόσφατα ευρήματα για τα οποία οι εφέτες ανακριτές τους ζητούν να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και οι οποίες αφορούν την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση αλλά και την δολοφονία Φύσσα.

Μεταξύ άλλων τα στοιχεία αυτά αφορούν όπλα που φέρονται να συνδέονται με τον Γιάννη Καζατζόγλου.

Στο μεταξύ, άλλος ένας κατηγορούμενος στην υπόθεση οδηγήθηκε στην φυλακή μετά την απολογία του στις ανακρίτριες. Πρόκειται για τον επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση επίθεσης μελών της οργάνωσης σε βάρος Πακιστανών εργατών σε ελαιουργείο της περιοχής τον Φεβρουάριο του 2013, υπόθεση για την οποία έχει απαγγελθεί κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Για το ίδιο περιστατικό αντιμετωπίζουν κατηγορίες άλλα τρία μέλη της Χρυσής Αυγής οι οποίοι μετά τις απολογίες τους στις δύο Εφέτες αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Οι τελευταίες απολογίες, πλην όσων βουλευτών αρθεί η ασυλία από την Βουλή, που θα λάβουν οι δύο δικαστικές λειτουργοί θα είναι τεσσάρων κατηγορουμένων για την επίθεση ομάδας μελών της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «το συνεργείο» στην Ηλιούπολη τον περασμένο Ιούλιο. Στην επίθεση φέρεται να εμπλέκεται, βάση στοιχείων από το κινητό τηλέφωνο του, ο βουλευτής Γιάννης Λαγός.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014, 13:14