Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απο μέλη του ΟΤΑ Αττικής στο Υπουργείο Εσωτερικών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021, 14:02
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απο μέλη του ΟΤΑ Αττικής στο Υπουργείο Εσωτερικών

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις COVID-19 στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει, «είναι τραγικό, ενώ η πανδημία είναι εδώ και οι κλινικές ΜΕΘ γεμίζουν, η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι να σχεδιάζουν να πετάξουν στον δρόμο συναδέλφους που προσλήφθηκαν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω Covid». 

Χαρακτηρίζει «απαράδεκτο να σχεδιάζονται νέες απολύσεις, μετά από εκείνες των εργαζομένων στην κοινωφελή και ενώ η υποστελέχωση των δομών των δήμων χτυπάει κόκκινο.

»Είναι πρόκληση όταν χιλιάδες παιδιά βγήκαν εκτός παιδικών σταθμών, επειδή δεν υπήρχαν θέσεις, όταν τα σχολεία ανοίγουν με ελλειμματικό διδακτικό και προσωπικό καθαριότητας, όταν χιλιάδες είναι τα κενά στις κοινωνικές δομές των δήμων που καλύπτουν τη διαλυμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

»Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τους σχεδιασμούς για κλείσιμο νοσοκομείων και ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών και να προχωρήσει άμεσα σε μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις σε αορίστου. Ειδικά οι εργαζόμενοι Covid έχουν αποκτήσει και "εμπειρία πανδημίας". Ας κόψουν τα παιχνίδια και τα μισόλογα, ας σταματήσουν τον εμπαιγμό.

»Οι εργαζόμενοι ενωμένοι με τον αγώνα μας μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε εύκολοι για τα δόντια τους.

»Παραμένουμε σε εγρήγορση. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021, 14:11