Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κλινική «Σινούρη»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022, 08:40
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κλινική «Σινούρη»

Βίντεο/ Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης μέλη της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Υγειονομικών, τα οποία καταγγέλλουν την απόπειρα βιασμού ιατρού, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Ζούγκλα», από τον εργοδότη των ιδιωτικών ψυχιατρικών κλινικών «Σινούρη» και «Γαλήνη».

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά του εργοδότη των ιδιωτικών ψυχιατρικών κλινικών και κρατούσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν: «Ίση αμοιβή για ίση εργασία. Όχι στις σεξιστικές διακρίσεις».

Σε κείμενο που μοίραζαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τα μέλη της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Υγειονομικών αναφέρεται: «Ο κλινικάρχης αποπειράθηκε να βιάσει τη γιατρό ενόσω εργαζόταν στην κλινική του. Η ίδια κατάφερε να ξεφύγει και να τηλεφωνήσει στον πατέρα της, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία καταγγέλλοντας τον δράστη. Ο γνωστός κλινικάρχης πέρασε την αυτόφωρη διαδικασία, όμως του ασκήθηκαν κατηγορίες για πλημμέλημα και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι κλινικές "Σινούρη" και "Γαλήνη" αποτελούν χρυσωρυχεία της ιδιωτικής ψυχικής υγείας, εξαιτίας των τρομερών ελλείψεων στο ΕΣΥ αλλά και της καταφανούς πριμοδότησής τους, με σχετικές νομοθετήσεις από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας οι γυναίκες είναι πλειοψηφία, όμως αμείβονται κατά μέσο όρο με χαμηλότερους μισθούς και εργάζονται σε μεγαλύτερο ποσοστό με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ακόμη, χρειάζεται να μην ξεχνάμε πως η κλινική "Σινούρη" και ο εν λόγω κλινικάρχης ήταν εκείνοι που προσλαμβάνανε ως ψυχολόγο "που θα υποστήριζε τους ασθενείς και θα προήγαγε τα ανθρώπινα δικαιώματα" την Ουρανία Μιχαλολιάκου, την ώρα που το αντιφασιστικό κίνημα έδινε τη μάχη οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής να μπουν στη φυλακή.

Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να επιδοτεί με την πολιτική της τις ιδιωτικές κλινικές αντί να προχωρήσει στην άμεση ΕΠΙΤΑΞΗ τους. Οι πλούσιοι, ισχυροί της ψυχικής υγείας διαπλεκόμενοι από τη Χρυσή Αυγή ως τη Νέα Δημοκρατία θεωρούν πως οι εργαζόμενες γυναίκες είναι ιδιοκτησίες τους και πως έχουν τις πλάτες ώστε να προβαίνουν σε τέτοιες επιθέσεις ακόμη και μέσα σε μια κλινική γεμάτη ασθενείς και εργαζόμενους. Η πάλη του γυναικείου κινήματος και του ΜeΤoo, που αποτέλεσαν μια τομή απέναντι στην αποτυχία των θεσμών να προστατεύσουν τις γυναίκες, έδωσαν όχι μόνο την αυτοπεποίθηση αλλά και τα μέσα σε κάθε εργαζόμενη να διεκδικήσει το αυτονόητο, την παραδειγματική τιμωρία τους και την προάσπιση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Στηρίζουμε και ως γυναίκες και ως υγειονομικοί τη συνάδελφο και καλούμε το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας, την ΟΣΝΙΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας να καταδικάσουν την απόπειρα και μαζί με όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στον χώρο της Υγείας, να οργανώσουμε την πιο ηχηρή απεργιακή 8 Μάρτη απέναντι σε κάθε είδους ρατσιστική και σεξιστική αντιμετώπιση».

 

 

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022, 13:25