Σηκώθηκαν οι μπάρες των διοδίων και στην Πιερία!

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010, 08:54
Σηκώθηκαν οι μπάρες των διοδίων και στην Πιερία!
Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν το πρωί της Κυριακής 28 Μαρτίου 2010 κάτοικοι και φορείς της Πιερίας με κεντρικό αίτημα το άνοιγμα των Τεμπών, την άμεση κατάργηση των διοδίων στη Λεπτοκαρυά και στο Αιγίνιο, αλλά και κατά μήκος όλων των εθνικών οδικών δικτύων.

Από τις 12:00 το μεσημέρι, κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην αερογέφυρα της Λεπτοκαρυάς και κατευθύνθηκαν προς τον σταθμό διοδίων, όπου για λίγες ώρες, άφησαν ανοικτές τις μπάρες και επέτρεψαν την ελεύθερη διέλευση των οδηγών, χωρίς να καταβάλλουν χρηματικό αντίτιμο. Ταυτόχρονα μοίραζαν στους οδηγούς των διερχομένων οχημάτων το αυτοκόλλητο σήμα της δράσης «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ» ενημερώνοντάς τους για τα δικαιώματά τους.

Εκπρόσωποι των επιτροπών κατοίκων κάνουν λόγο για διόδια – «φωτιά» που μάλιστα αναγκάζονται να πληρώνουν δύο και τρεις φορές την ημέρα, προκειμένου να μεταφερθούν στις δουλειές τους ή να καλύψουν άλλες ανάγκες τους, ενώ τάσσονται ενάντια στην κατασκευή νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.

Οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι η μετακίνηση από το παράπλευρο δίκτυο είναι επικίνδυνη λόγω της ακαταλληλότητας του δρόμου και μάλιστα σε πολλά σημεία είναι αδύνατη, αφού ο μοναδικός τρόπος μετακίνησής τους γίνεται από την Εθνική Οδό.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010, 08:55