Συμβολική κατάληψη του ΤΣΜΕΔΕ από μηχανικούς

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011, 01:19
Συμβολική κατάληψη του ΤΣΜΕΔΕ από μηχανικούς
Σε κατάληψη του τομέα ασφάλισης μηχανικών και εργολάβων του ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ) προχωρούν σήμερα στις 08:30π.μ. οι ασφαλισμένοι μηχανικοί. «Το πλέον εύρωστο ασφαλιστικό Ταμείο της χώρας, εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας, έχει καταστεί πηγή απίθανης καθημερινής ταλαιπωρίας των χιλιάδων ασφαλισμένων του» σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι μηχανικοί.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πω το Ταμείο, το οποίο θα έπρεπε σύμφωνα με το οργανόγραμμά του να λειτουργεί με 420 εργαζόμενους, διαθέτει μόλις 200, καθώς έως σήμερα δεν έχει γίνει ουδεμία μετάταξη απ’ αυτές που είχε αναγγείλει η κυβέρνηση ότι θα γίνουν άμεσα για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

«Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι:

- Καθημερινά και από τα ξημερώματα να συνωθούνται στην είσοδο του Ταμείου εκατοντάδες μηχανικοί και εργολάβοι προκειμένου να εξυπηρετηθούν σε θέματα υγείας, συντάξεων και εργασίας, σε συνθήκες ευτελισμού.

- Οι συντάξεις, που πριν από την ενοποίηση, εκδίδονταν σε διάστημα 4-5 μηνών – διάστημα το οποίο εξήγγειλε η σημερινή κυβέρνηση ως μεγάλο στόχο για όλα τα Ταμεία – να έχει φτάσει στο ένα έτος !

Παράλληλα, η ενσωμάτωση του ΤΣΜΕΔΕ στο ΕΤΑΑ, είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός απίθανου γραφειοκρατικού μηχανισμού, με εξαιρετικά μεγάλο κόστος λειτουργίας.

Επιπροσθέτως, τα τεράστια αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ εξακολουθούν υποχρεωτικά να παραμένουν με ληστρικό επιτόκιο στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το ΤΕΕ κινεί τις διαδικασίες αποδέσμευσής τους, ώστε να προχωρήσει άμεσα σε καλύτερη και σαφώς αποδοτικότερη διαχείρισή τους, μέσω άλλων τραπεζών.
Το ΤΕΕ είναι αποφασισμένο «εδώ και τώρα» να απαιτήσει τη λύση όλων των προβλημάτων του ΤΣΜΕΔΕ, ενός Ταμείου που ιδρύθηκε και προικοδοτήθηκε από τους μηχανικούς και εργολάβους, στηρίχθηκε όλα τα χρόνια με δικά τους χρήματα και ουσιαστικά υφαρπάχτηκε από την κυβέρνηση για να ενσωματωθεί και αποτελματωθεί στο ΕΤΑΑ», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011, 01:29