Zougla Newsroom

Για σχεδόν έξι μήνες είχαν γίνει εφιάλτης για ηλικιωμένους σε περιοχές των Μεσογείων. Ο 46χρονος και ο 22χρονος συνεργός του, που αναζητείται, εισέβαλλαν σε σπίτια από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες και σκορπούσαν τον τρόμο. Προτιμούσαν όσα σπίτια ήταν απομονωμένα και γνώριζαν ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν θα μπορούσαν να τους αντισταθούν.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία, «στις περιπτώσεις όπου εξακρίβωναν ότι τα θύματα είναι ηλικιωμένοι και βρίσκονταν εντός των οικιών, επεδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα είτε απειλώντας τους με αιχμηρά αντικείμενα είτε κτυπώντας τους με βάναυσο τρόπο, προκειμένου εκείνοι να τους αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης χρημάτων». 

Πληροφορίες του zougla.gr λένε ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα θύματα ήταν τόσο ηλικιωμένα, ταλαιπωρημένα και τρομαγμένα, που ακόμα και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής δυσκολεύονταν να τους πάρουν καταθέσεις και να καταλάβουν ακριβώς τι είχε συμβεί.

Στους συλληφθέντες όμως δεν τους έφταναν μόνο τα χρήματα, τα κοσμήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο έβρισκαν. Πολλές φορές πριν φύγουν προκαλούσαν ζημιές στο εσωτερικό των σπιτιών καταστρέφοντας έπιπλα και κάνοντας άνω κάτω τα δωμάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τη λεία τους, μπροστά στον κίνδυνο να συλληφθούν και να την έχουν στην κατοχή τους, τη διοχέτευαν ακόμα και την ίδια μέρα σε δίκτυο κλεπταποδόχων, ώστε να κερδίζουν όσο πιο πολλά χρήματα μπορούσαν και κυρίως όσο πιο γρήγορα. Ωστόσο, όταν έγιναν έρευνες στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα αλλά και πολλά ρούχα που είχαν κλέψει από τους άτυχους ηλικιωμένους ή φορούσαν στις ληστρικές τους επιδρομές.  

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις κλοπών και δύο ληστειών στις περιοχές της Παιανίας, του Κορωπίου και των Καλυβίων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες υποθέσεις. Ο 46χρονος και ο συνεργός του, όπως διαπιστώθηκε, είχαν και στο παρελθόν κατηγορηθεί για ανάλογα αδικήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης