Μέλος κυκλώματος που διακινούσε εκρηκτικά αποδείχθηκε ότι ήταν μία 31χρονη γυναίκα ουκρανικής καταγωγής που συνελήφθη στο Μεταξουργείο από αστυνομικούς της δίωξης ναρκωτικών της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής. Η γυναίκα είχε στο σπίτι της οκτώ κιλά εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητές, αλλά και σημειώσεις για κατασκευή αυτοσχέδιων μηχανισμών και οδηγίες για να τους τοποθετεί σε αυτοκίνητα.

Η 31χρονη φέρεται να ήταν μέλος κυκλώματος, εγκέφαλος του οποίου ήταν ένας 29χρονος κρατούμενος, υπήκοος Αλβανίας, που το διηύθυνε από τη φυλακή Τρικάλων όπου κρατείται.Συγκατηγορούμενοι, για παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών υλών, είναι και δύο συνεργοί του που αναζητούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σημειώνεται ότι ο 29χρονος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία που διέπραξε τον Μάρτιο του 2008 στην Αθήνα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της στο Μεταξουργείο , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά ηλεκτρικοί πυροκροτητές, δέκα νάιλον σακούλες με περιεχόμενο αυτοσχέδιες εκρηκτικές ύλες, συνολικού βάρους 8.286 γραμμαρίων, δύο σακούλες με περιεχόμενο νιτρική αμμωνία, βάρους 2.360 γραμμαρίων, μία σακούλα με λίπασμα βάρους 3.000 γραμμαρίων, μία σακούλα με θειάφι βάρους 878 γραμμαρίων, ένα βαζάκι με ασημόσκονη μικτού βάρους 65 γραμμαρίων, τρία γυάλινα φιαλίδια με γλυκερίνη σε υγρή μορφή βάρους 540 γραμμαρίων, έντεκα τηλεχειριστήρια (πομποί) μαύρου χρώματος, δύο αυτοσχέδιοι δέκτες ολοκληρωμένου κυκλώματος τηλεχειρισμού, επτά ετικέτες με την ένδειξη SEMTEX – H (τύπος εκρηκτικού), μία συσκευή κινητού τηλεφώνου (η οποία είχε δεχθεί επεμβάσεις με συνδεδεμένα σ’ αυτήν δύο πολύκλωνα καλώδια και διακόπτη on/off), μπαταρίες, διακόπτες, καλώδια, πυκνωτές, πλακέτες με ροοστάτες, διάφορα εργαλεία χειρός, δύο ζυγαριές ακριβείας και χειρόγραφες σημειώσεις με οδηγίες για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και την τοποθέτησή τους σε αυτοκίνητο, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης