Συνελήφθησαν αποκλειστικές νοσοκόμες χωρίς πτυχίο!

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014, 17:16
Συνελήφθησαν αποκλειστικές νοσοκόμες χωρίς πτυχίο!
Στη σύλληψη πέντε γυναικών προχώρησε τις νυχτερινές ώρες της 19-20/6/2014 το Τμήμα Αλλοδαπών Αθηνών, καθώς -όπως διαπιστώθηκε- εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν ελέγχους σε κλινικές του νοσοκομείου, από τους οποίους προέκυψε ότι οι εν λόγω γυναίκες (δύο υπήκοοι Αλβανίας, μία Γεωργίας, μία Βουλγαρίας και μία Λιθουανίας) εργάζονταν στο νοσηλευτικό ίδρυμα χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων καθώς και άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις έχει ως αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία του Ι.Κ.Α., καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα εις βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α., προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014, 17:19