Συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί για υποκλοπές

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Απριλίου 2012, 11:36
Συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί για υποκλοπές
Εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε υποκλοπές, «έπεσε» στα χέρια της ασφάλειας Ρεθύμνου.

Η οργάνωση αποτελούνταν από δύο Πακιστανούς, 27 και 32 ετών, οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε μετά από καταγγελία αρμόδιου υπαλλήλου του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, παραβίαζαν καφάο του ΟΤΕ και παρέμβαιναν στο δίκτυο παροχής υπηρεσιών του Οργανισμού.

Μετά από διακριτική παρακολούθηση των καφάο στην περιοχή Σταυρωμένου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς και τους συνέλαβαν την ώρα που προσπαθούσαν την απεγκατάσταση ενός ήδη τοποθετημένου αυτοσχέδιου μηχανισμού τηλεφωνικού κυκλώματος, παρεμβολής, τηλεφωνικών γραμμών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι συλληφθέντες αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας με οργάνωση και διαρκή δράση τα οποία, χρησιμοποιώντας την απαραίτητη τεχνογνωσία, έκαναν παρεμβάσεις σε τηλεφωνικές γραμμές ιδιωτών, ώστε να πραγματοποιούν παράνομες κλήσεις ομιλίας, αποκομίζοντας έτσι παράνομο οικονομικό όφελος.

Επίσης, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προκύπτει ότι, με την ίδια μέθοδο, παρενέβησαν σε δέκα επτά τηλεφωνικές γραμμές ιδιωτών, σε περιοχές των Χανίων και του Ρεθύμνου, με επαναλαμβανόμενες κλήσεις σε συνδρομητές του εξωτερικού.

Ερευνάται η συμμετοχή τόσο των συλληφθέντων όσο και άλλων μελών του κυκλώματος σε άλλες παρόμοιες πράξεις και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Απριλίου 2012, 11:40