Συνεχίζουν την απεργία οι καθηγητές της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017, 16:22
Συνεχίζουν την απεργία οι καθηγητές της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Κλειστή εξακολουθεί να είναι η Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς συνεχίζεται η απεργία των καθηγητών, οι οποίοι ζητούν την επίλυση οικονομικών τους αιτημάτων. Τα Μέλη ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ που ξεκίνησαν απεργία στις 25 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν τη συνέχισή της μέχρι και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, οπότε θα συνεδριάσουν και πάλι για να συζητηθούν οι εξελίξεις και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Τα Μέλη ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής, ζητούν συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, με στόχο «να ανευρεθεί βιώσιμη λύση στο θέμα των οφειλών παρελθόντων ετών στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ)», καθώς, όπως σημειώνουν, «πρόκειται για ποσά που έχουν ήδη φορολογηθεί».

Το κύριο αίτημα των πανεπιστημιακών οδοντιάτρων είναι η διευθέτηση του ζητήματος που έχει ανακύψει από την υποχρέωσή τους να καταβάλλουν στον ΕΛΚΕ του πανεπιστημίου ένα ποσό από τον τζίρο που έχουν από το ιδιωτικό οδοντιατρείο τους. Αναφέρουν ότι με βάση τον τελευταίο νόμο, το ποσό αυτό έχει οριστεί στο 7% επί του τζίρου. Τα Μέλη ΔΕΠ της Οδοντιατρικής ζητούν «να ρυθμιστεί περαίωση των οφειλών στον ΕΛΚΕ από παρακράτηση για εισοδήματα ελευθέρου επαγγέλματος παρελθόντων ετών, για λόγους ισονομίας και ισότητας σε σχέση με τις εταιρείες για τις οποίες έχει ήδη θεσμοθετηθεί, πράγμα που αποτελεί τη μόνη λύση που μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα μέλη ΔΕΠ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017, 16:22