Με στρατηγική τη σταδιακή μείωση των χρεών του προχωρά στην εξόφληση προς τους πιστωτές του ο Δήμος Κομοτηνής. Τα χρέη που παρέλαβε από την περασμένη διοίκηση καθώς και η μείωση της χρηματοδότησης από το κράτος καθιστούν απαραίτητη την προσεκτική διαχείριση των οικονομικών.

Έτσι, η στρατηγική είναι η ημερολογιακή εξόφληση των χρεών του δήμου προς τους επαγγελματίες, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Τσατσαρίδης, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής η διαδικασία που ακολουθήθηκε έχει αποδώσει καρπούς. Σύμφωνα με τον κ. Τσατσαρίδη, η οικονομική υπηρεσία ξεκίνησε από τις παλαιότερες οφειλές που υπήρχαν από το 2008, το 2009 και το 2010, με σκοπό να φτάσει στις σημερινές. «Δυστυχώς, με την οικονομική συγκυρία και επειδή ο δήμος δεν παύει να είναι ένα μαγαζί κρατικοδίαιτο, άρα ο κορμός των εσόδων προέρχεται από τις κρατικές επιχορηγήσεις, δεν μπορεί να προχωρήσει, αφού, όταν το κράτος έχει πρόβλημα, έχει και ο δήμος πρόβλημα με τις υποχρεώσεις του» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα χρέη του δήμου έχουν μειωθεί κατά 1,6 εκατ. ευρώ και φτάνουν σήμερα περίπου τα 4,9 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: xronos
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης