Σύρος: Στις φλόγες η περιοχή της Αγ. Βαρβάρας - Απειλείται το Πισκοπειό και ο Πάγος

Σύρος: Στις φλόγες η περιοχή της Αγ. Βαρβάρας - Απειλείται το Πισκοπειό και ο Πάγος
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας σήμερα το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της αρμόδιας Υπηρεσίας να έχουν σπεύσει ήδη στην περιοχή.

Σύμφωνα με το koinignomi.gr, η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά σε οικισμό καθώς οι φλόγες «πήραν» κατεύθυνση προς το Πισκοπειό, γεγονός που ανάγκασε την Πυροσβεστική Υπηρεσία να κινητοποιήσει όλες της τις δυνάμεις, ακόμη και όσους υπαλλήλους βρίσκονταν σε άδεια ή ρεπό, προκειμένου να επιχειρήσουν στο σημείο. Παράλληλα, η Υπηρεσία έχει ήδη προβεί στις πρώτες εκκενώσεις σπιτιών, ώστε να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή, καθώς η φωτιά έχει «αγγίξει» πλέον τον οικισμό.Στο σημείο έχουν ήδη μεταβεί οι υδροφόρες του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, καθώς επίσης και φορτηγά αυτοκίνητα, από ιδιωτικές χωματουργικές επιχειρήσεις της Σύρου, τα οποία μεταφέρουν τόνους χώμα, για την υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν από αέρος με ρίψεις νερού και δύο Canadair.

Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη και η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σας ενημερώνει ότι, έχουν ήδη απογειωθεί δύο αεροσκάφη τύπου Canadair 416 για να αντιμετωπιστεί η εξελισσόμενη πυρκαγιά σε περιοχές της ν. Σύρου.

Επισημαίνουμε και πάλι προς τους πολίτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016, 18:04