Σεισμός 4,7R στη Ναύπακτο- ζημιές σε πολυκατοικία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011, 17:47
Σεισμός 4,7R στη Ναύπακτο- ζημιές σε πολυκατοικία
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:35 το απόγευμα στη Ναύπακτο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 2χλμ νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου και 20 χλμ βορειονατολικά της Πάτρας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5χλμ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία της zougla.gr με τον αξιωματικό υπηρεσίας του Α.Τ Ναυπάκτου, πληροφορηθήκαμε ότι η δόνηση έγινε αισθητή. Επίσης, επικοινωνήσαμε με ξενοδοχείο της Ναυπάκτου, ο υπεύθυνος του οποίου ήταν καθησυχαστικός. «Αισθανθήκαμε τη δόνηση, δεν υπήρξε πανικός», μας ανέφερε χαρακτηριστικά.Oι πρώτες ζημιές από το σεισμό σημειώθηκαν στην Ναύπακτο. Συγκεκριμένα, επί της οδού Σμηναγού Λαουρδέκη λίγο πριν τη γέφυρα της Βαριάς, τριόροφη οικία εμφάνισε σοβαρές ρωγμές στον φέροντα σκελετό.Στην πολυκατοικία αυτή υπάρχουν 14 διαμερίσματα και διαμένουν 40 άτομα. O δημάρχος Ναυπακτίας προέτρεψε τους κατοίκους, με έξοδα του δήμου να διαμείνουν τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες σε ξενοδοχεία της πόλης, ενώ αύριο αρμόδιο κλιμάκιο θα εξετάσει το κτίριο.


(Video: nafpaktianews.gr)

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική της Αχαΐας δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, εκτός από την κατάρρευση τοίχου σε δρόμο της άνω πόλης της Πάτρας.

Ας σημειωθεί ότι είχαν καταγραφεί και άλλες ασθενείς σεισμικές δονήσεις από τις 22 Ιουλίου έως και το τέλος Ιουλίου, οι οποίες είχαν ως επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρίου - Αντιρρίου.Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Πατρών.Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημμένος στα Καλάβρυτα.


Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Αθηνών που είναι εγκατεστημμένος στην Λάκκα Αχαϊας.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011, 23:17