Σωματέμποροι στα χέρια της αστυνομίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, 14:58
Σωματέμποροι στα χέρια της αστυνομίας
Τέσσερα άτομα-μέλη κυκλώματος σωματεμπορίας, που δραστηριοποιούνταν σε Αθήνα και Άργος, συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές.

Έπειτα από καταγγελία 23χρονης από τη Μολδαβία και διερεύνηση της υπόθεσης από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, εξακριβώθηκε ότι μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν αλλοδαπές γυναίκες στις χώρες προέλευσής τους και εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κατάστασή τους, με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε οίκους ανοχής, παρακρατώντας, σε πολλές περιπτώσεις, το σύνολο των εισπράξεών τους.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε Αθήνα και Άργος, εντοπίσθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες. Πρόκειται για έναν Ρουμάνο 32 ετών, μία γυναίκα 31 ετών από τη Μολδαβία, έναν 52χρονο και μία 60χρονη. Επίσης, αναζητούνται δύο άτομα, ενώ, στο κύκλωμα συμμετείχε ένας 27χρονος Ρουμάνος, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, της αρπαγής, της απειλής, της οπλοκατοχής και της πλαστογραφίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, 15:09