Στα τέλη της εβδομάδας η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015, 09:32
Στα τέλη της εβδομάδας η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Περίπου 40 ημέρες (μέχρι τέλη Ιουνίου) είναι το χρονικό περιθώριο που θα έχουν στη διάθεσή τους 5,5 εκατ. φορολογούμενοι για την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxis αναμένεται να ανοίξει στο τέλος της εβδομάδας. Ο ακριβής χρόνος έναρξης υποβολής των δηλώσεων -Πέμπτη ή Παρασκευή- εξαρτάται από τον χρόνο ψήφισης της τροπολογίας, με την οποία η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών προχώρησε σε ουσιαστικές αλλαγές στις ισχύουσες διατάξεις για τα ανείσπρακτα ενοίκια και τη φορολογική μεταχείριση αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων. Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι όσοι φορολογούμενοι εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος εφάπαξ έως το τέλος Ιουλίου θα έχουν έκπτωση φόρου 2%.

Οι φορολογούμενοι θα διαπιστώσουν και φέτος αλλαγές στο E1, καθώς η Εφορία θα γνωρίζει εκ των προτέρων κάθε ευρώ που πλήρωσαν σε τράπεζες για δάνεια. Οι σχετικοί κωδικοί θα είναι προ-συμπληρωμένοι από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ, όπως συμβαίνει με τους τόκους καταθέσεων. Ωστόσο, ο φορολογούμενος καλείται να ελέγξει (όπως και στις περιπτώσεις μισθοδοσίας ή σύνταξης) αν υπάρχουν λάθη στα αναγραφόμενα ποσά.

Διαβάστε επίσης:
Η ώρα της φορολογικής δήλωσης, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Μαΐου 2015, 09:50

Αποκωδικοποιώντας το Ε1, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 09:50


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015, 09:43