Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ιερόσυλοι στη Βοιωτία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014, 13:18
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ιερόσυλοι στη Βοιωτία
Συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης στον Ορχομενό Βοιωτίας δύο Έλληνες, ηλικίας 43 και 27 ετών, και ένας 25χρονος υπήκοος Ρουμανίας, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διάπραξη κλοπών από κοιμητήριο στην περιοχή του Ορχομενού, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκε εντός του οχήματος και κατασχέθηκε μία σακούλα, η οποία περιείχε μπρούτζινα αντικείμενα (ανθοδοχεία, καντήλια και φαναράκια), προερχόμενα από τάφους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι μέρος των αντικειμένων είχε κλαπεί την Τρίτη, ενώ εξιχνιάσθηκαν ακόμα δύο περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες είχαν διαπραχθεί τον τελευταίο μήνα από το συγκεκριμένο κοιμητήριο.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014, 13:18