Στάση εργασίας στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012, 07:10
Στάση εργασίας στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς
Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν από τις 11:00 έως τις 15:00 σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή στο Μετρό, το Tραμ και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ), διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι: «Η Διοίκηση επιχειρεί να καταργήσει όλο το θεσμικό πλαίσιο που περιβάλλει τους εργαζόμενους στην Αστική Σταθερή Τροχιά, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να απαξιώσει και να υποβαθμίσει εκτός από τους υπαλλήλους και το παραγόμενο συγκοινωνιακό προϊόν. Η επαναφορά των εργασιακών σχέσεων στο καθεστώς "Μαντέλη", δείχνει τη νοοτροπία με την οποία αντιλαμβάνονται τον εκσυγχρονισμό των Φορέων, γεγονός το οποίο μας βρίσκει αντίθετους.

»Η μείωση του μεταφορικού έργου, η αύξηση του εισιτηρίου, η εισιτηριοδιαφυγή, οι μετατάξεις, οι απολύσεις, δεν παραπέμπουν σε αναδιάρθρωση των Εταιρειών προς όφελος του πολίτη.

»Για τους λόγους αυτούς, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, πραγματοποιούμε σήμερα Τέταρτη 28/03/2012, προειδοποιητική 4ωρη Στάση Εργασίας από τις 11:00 – 15:00, με θέμα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012, 07:10