ΣτΕ: Πράσινο φως» για προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015, 18:48
ΣτΕ: Πράσινο φως» για προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών
Δεκτό έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα του υπουργείου Παιδείας για κατ’ εξαίρεση προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού δεδομένου ότι έκρινε επιτακτική την ανάγκη κάλυψης των κενών θέσεων σε εκπαιδευτικούς για το σχολικό έτος που ξεκινά. Η απόφαση ελήφθη παρά τη σχετική απαγόρευση που προβλέπεται κατά την προεκλογική περίοδο.

Ειδικότερα, η αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ, υπό την προεδρία της κας Καραμανώφ, χαρακτήρισε επιβεβλημένη την ανάγκη να προχωρήσουν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς: «Χρήζει άμεσης προτεραιότητας για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, ενόψει, μάλιστα, των κενών θέσεων που υπάρχουν και οι οποίες πολλαπλασιάσθηκαν από την αποχώρηση για διάφορους λόγους 3.339 μόνιμων εκπαιδευτικών το πρώτο εξάμηνο του 2015. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το τρέχον σχολικό και διδακτικό έτος άρχισε την 1.9.2015 και θα συνεχίζεται καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από την προκήρυξη των εκλογών (28.8.2015) έως την ορκωμοσία της κυβέρνησης που θα προκύψει, η επιτροπή κρίνει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για τη διενέργεια των υπηρεσιακών μεταβολών που ζητούνται», του εκπαιδευτικού προσωπικού της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανέφερε η αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ.

Η επιτροπή ενέκρινε επίσης τη συνέχιση και ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για τα 29 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ, τις 51 Επαγγελματικές Σχολές, αλλά και τις λοιπές Σχολές του Οργανισμού.

Την ίδια ώρα, στο ΣτΕ κατατέθηκαν οκτώ νέα αιτήματα για κατ' εξαίρεση προσλήψεις, μεταξύ των οποίων και αυτές του υπουργείου Εσωτερικών για 7.030 άτομα για βρεφονηπιακούς των ΟΤΑ αλλά και του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο αντιμετώπισης του έντονου μεταναστευτικού ρεύματος και την κάλυψη κενών στα νοσοκομεία της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Υγείας ζητεί την πρόσληψη 330 γιατρών, άγνωστο αριθμό αγροτικών γιατρών, 260 νοσηλευτών, κ.λπ. Ακόμη, η ΔΕΗ ζητεί την πρόσληψη 579 ατόμων.

Επίσης:

-Ο Δήμος Αθηναίων ζητεί την πρόσληψη 165 ατόμων (παιδοκόμων, βρεφονηπιοκόμων, μαγείρων, προσωπικό καθαριότητας, κ.λπ.) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για στελέχωση και λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

-Ο Δήμος Αγίου Νικολάου Λασιθίου ζητεί την πρόσληψη 32 ατόμων (βρεφονηπιοκόμων, εργατών καθαριότητας, κ.λπ.) για στελέχωση του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών.

-Ο Δήμος Καρπενησίου ζητεί την πρόσληψη 2 βρεφονηπιοκόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

-Τέλος, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ζητεί την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη καθηγητών με σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015, 19:11