Στις Βρυξέλλες ο Γ. Σγουρός για την Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Ευρώπη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019, 17:01
Στις Βρυξέλλες ο Γ. Σγουρός για την Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Ευρώπη

H ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των τοπικών και περιφερειακών αρχών της Ευρώπης, ήταν το αντικείμενο του φόρουμ που διοργανώθηκε από την Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) και τη Γενική Διεύθυνση Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 4 και 5 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, και παρακολούθησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με την ιδιότητα του μέλους της ΕτΠ.

Όπως δήλωσε ο κ. Σγουρός, στο φόρουμ «συζητήθηκαν πολιτικές και πρακτικές για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και παρουσιάστηκαν πρωτοβουλίες για τις δυνατότητες αδελφοποίησης και σύναψης σχέσεων μεταξύ τοπικών και περιφερειακών αρχών στην ΕΕ και στις χώρες εταίρους».

Επίσης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής συμμετείχε στην 133η Σύνοδο της Ολομέλειας της ΕτΠ στις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκαν τα μελλοντικά προγράμματα της ΕΕ για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τη δολοφονία του δημάρχου της πολωνικής πόλης Γκντανσκ, Πάβελ Αντάμοβιτς, ο οποίος ήταν μέλος της ΕτΠ, ενώ ο κ. Σγουρός υπέγραψε στο βιβλίο των συλλυπητηρίων.

Τέλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης συμμετείχε στην Κοινή Διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Ομάδας (PES) με την ομάδα «Progressive Society» (Προοδευτική Κοινωνία) και την ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου S&D, με θέμα τη συνοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, προκειμένου να μη μείνει πίσω καμία περιοχή της Ευρώπης και κανένας λαός στην ΕΕ.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019, 17:02