Στους αυτόπτες μάρτυρες, στις κάμερες ασφαλείας και στη βαλλιστική εξέταση των εγκληματολογικών εργαστηρίων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα, «ποντάρει» η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προκειμένου να ρίξει φως στην επίθεση που έγινε στις 03.30 τα ξημερώματα στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία εξετάζει τώρα δύο αυτοκίνητα που βρέθηκαν νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή του Χαλανδρίου. Το ένα εξ αυτών είναι κλεμμένο, ενώ το άλλο, μάρκας smart, δεν φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση. Παράλληλα, με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η ανάλυση του οπτικού υλικού από τις κάμερες στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η μαρτυρία του φρουρού που βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υποστηρίζει ότι στο χτύπημα συμμετείχαν τέσσερα άτομα, τα οποία πλησίασαν με μηχανές το σπίτι που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 52 και πυροβόλησαν πολλές φορές, με τουλάχιστον τέσσερις κάλυκες να σφηνώνονται στην καγκελόπορτα.

Κανείς τους, ωστόσο, όπως ισχυρίζεται, δεν πυροβόλησε προς το μέρος του. Όπως ανέφερε στην αστυνομία, οι δράστες μετά την επίθεση επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσικλέτες και διέφυγαν από τη συμβολή των οδών Αποστολοπούλου και Χίου.

Υπάρχει και δεύτερος μάρτυρας

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., για το περιστατικό υπάρχει και δεύτερος μάρτυρας, ο οποίος ανήκει στο προσωπικό ασφαλείας της πρεσβείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συλλέγουν στοιχεία

Από το πρωί οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν συλλέξει από το σημείο περί τους 60 κάλυκες από καλάσνικοφ, ενώ έχουν προχωρήσει και σε έξι προσαγωγές.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι υπάρχει περίπτωση να έχουν χρησιμοποιηθεί δύο όπλα ή διπλή γεμιστήρα. Το απόγευμα αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα όπλα της επίθεσης είναι «καθαρά» ή έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλη ενέργεια.

Σημειώνεται ότι πριν από 14 χρόνια η εν λόγω οικία είχε γίνει στόχος της οργάνωσης «17 Νοέμβρη», η οποία την είχε πλήξει με ρουκέτα.

Διαβάστε επίσης Γάζωσαν το σπίτι του Γερμανού πρέσβη, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013, 05:55

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης