Μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Χαλανδρίου, έπειτα από πυροβολισμούς που «έπεσαν» στις 03.30 τα ξημερώματα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, έξω από την κατοικία του πρέσβη της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Ντολτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί καθώς και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία ανέλαβε τις έρευνες, και συλλέγουν πληροφορίες και στοιχεία για το συμβάν, ενώ έχει αποκλειστεί όλη η οδός Εθνικής Αντιστάσεως.

Οι δράστες της επίθεσης, οι οποίοι σύμφωνα με τη μαρτυρία του σκοπού ήταν τέσσερις, πλησίασαν με μηχανές το σπίτι που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 52 και πυροβόλησαν πολλές φορές, με τουλάχιστον τέσσερις κάλυκες να σφηνώνονται στην καγκελόπορτα. Κανείς τους, ωστόσο, δεν πυροβόλησε προς το μέρος του.

Όπως, τέλος, ανέφερε στην αστυνομία, οι δράστες διέφυγαν από τη συμβολή των οδών Αποστολοπούλου και Χίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός από το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει συλλέξει από το σημείο περί τους 60 κάλυκες από καλάσνικοφ, ενώ έχει προχωρήσει και σε έξι προσαγωγές. Μάλιστα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από την αρχή εκτιμούσαν ότι υπήρχε περίπτωση να έχουν χρησιμοποιηθεί δύο όπλα ή διπλή γεμιστήρα.

Τελικά, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης έδειξαν ότι πρόκειται για δύο καλάσνικοφ και ότι είναι «καθαρά», δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερη επίθεση.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 15 σημάδια από πυροβολισμούς στην εξώπορτα αλλά και στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού. Ένα βλήμα βρέθηκε στο δωμάτιο της κόρης του Γερμανού πρέσβη, ενώ ένα άλλο στον τέταρτο όροφο διπλανής πολυκατοικίας.

Στο μικροσκόπιο ο 2ος μάρτυρας και δύο αυτοκίνητα

Η αστυνομία εξετάζει τώρα δύο αυτοκίνητα που βρέθηκαν νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή του Χαλανδρίου. Το ένα από τα δύο είναι κλεμμένο, ενώ το άλλο μάρκας smart δεν φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση. Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ανάλυση του οπτικού υλικού από τις κάμερες στην οδό Αντιστάσεως. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., για το περιστατικό υπάρχει και δεύτερος μάρτυρας ο οποίος ανήκει στο προσωπικό ασφαλείας της πρεσβείας.

Σημειώνεται ότι πριν από 14 χρόνια η εν λόγω οικία είχε γίνει στόχος της οργάνωσης «17 Νοέμβρη», η οποία την είχε πλήξει με ρουκέτα.





Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν εξονυχιστικά το σημείο της επίθεσης

Αποκλεισμένη η Εθνικής Αντιστάσεως

Γερμανός πρέσβης: «Δεν θα διαταραχθούν οι σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας»

Aνακοίνωση εξέδωσε η πρεσβεία της Γερμανίας σχετικά με το μεταμεσονύκτιο χτύπημα στο σπίτι του Βόλφγκανγκ Ντολτ. «Ευχαριστώ την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Κυβέρνηση για την άμεση αντίδραση και το ενδιαφέρον. Όποιος και να ευθύνεται για την πράξη, δεν θα επιτευχθεί η διατάραξη των στενών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών μας. Επίσης, δεν θα επιτευχθεί η αναστροφή της διαφαινόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας ούτε και η δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας» αναφέρει το μήνυμα του κ. Ντολτ.



Αποκλεισμένη η οδός Εθνικής Αντιστάσεως

Επικοινωνία Σαμαρά – Μέρκελ για το χτύπημα στο Χαλάνδρι

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την ένοπλη επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη, στο Χαλάνδρι. Ο πρωθυπουργός καταδίκασε την επίθεση και διαβεβαίωσε την καγκελάριο ότι οι δράστες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε: «Το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες είναι η Ελλάδα». Επίσης, ανώτατη κυβερνητική πηγή επεσήμανε πως «αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η αποσταθεροποίηση, η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας, καθώς και να πληγεί η ελληνική προεδρία της Ε.Ε.».

Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης