Στο στόχαστρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου φορείς του δημοσίου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013, 18:25
Στο στόχαστρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου φορείς του δημοσίου
Εκτενή οικονομικό έλεγχο σε έξι φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, θα πραγματοποιήσουν κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Με απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου στο στόχαστρο των κλιμακίων τίθενται: το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η ΔΟΥ Αττικής, ο ΟΑΕΔ, ο ΕΛΓΑ, ένα νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη καθώς και δήμοι της Θεσσαλονίκης.

Προσεχώς, τετραμελής ελεγκτική ομάδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα επισκεφθεί τους συγκεκριμένους φορείς προκειμένου να ελέγξει όλα τα χρηματικά εντάλματα πληρωμών και εισπράξεων, τις συμβάσεις προμηθειών και έργων, τις αποδοχές, επιδόματα, υπερωρίες καθώς και παροχές που χορηγήθηκαν στο προσωπικό των ελεγχόμενων φορέων και σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Αναλυτικότερα, θα διενεργηθεί χρηματοοικονομικός έλεγχος και έλεγχος επί των εσόδων από εισφορές στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, χρηματοοικονομικός έλεγχος και έλεγχος συμμόρφωσης επί των διαδικασιών καταβολής αποζημιώσεων σε αγρότες από τον ΕΛΓΑ, έλεγχος επί των εξόδων (χορήγηση επιδομάτων - προγράμματα κατάρτισης) στον ΟΑΕΔ, έλεγχος επάρκειας του συστήματος βεβαίωσης και είσπραξης των εσόδων από τις Δ.Ο.Υ., συγκριτικός χρηματοοικονομικός έλεγχος επί κατηγοριών εξόδων (εκτέλεση συμβάσεων μελετών - καυσίμων) σε ΟΤΑ Α' βαθμού και χρηματοοικονομικός έλεγχος επί των εσόδων ενός νοσοκομείου στην συμπρωτεύουσα και ενός οικείου Κέντρου Υγείας.

Σειρά να ελεγχθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο το μεθεπόμενο εξάμηνο, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, έχουν η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ A.E.), το υπουργείο Παιδείας, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης και η εταιρεία ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013, 18:27