Δύο μόλις μήνες μετά τον «περίεργο», από την πρώτη κιόλας στιγμή – κατά πολλούς- θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, στο νοσοκομείο Παίδων, οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές προχωρούν σε μία αιφνιδιαστική επιχείρηση, για την προσαγωγή της 33χρονης μητέρας της, Ρούλας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ.

Η λιτή ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πως «συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, 33χρονη ημεδαπή για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της», ήρθε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που είχαν ήδη κατακλύσει τα δημοσιογραφικά γραφεία, βάζοντας στο «κάδρο» την 33χρονη μητέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα που οι αστυνομικοί οδηγούσαν στη ΓΑΔΑ, τη  Ρούλα Πισπιρίγκου, η Εισαγγελία ασκούσε σε βάρος της κακουργηματική ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας, συνυπογράφοντας το ένταλμα για τη σύλληψή της ως ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη διάπραξη και νέων αδικημάτων.

«Εφόσον είναι ικανή να σκοτώσει το παιδί της τότε είναι ικανή να σκοτώσει και άλλους», αναφέρει  χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, ζητώντας από την ανακρίτρια την έκδοση του εντάλματος σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Τις επόμενες ώρες, και συγεκριμένα στις 11 το πρωί της Πέμπτης, η 33χρονη μητέρα, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ανακρίτρια, έχοντας να αντιμετωπίσει ένα βαρύτατο κατηγορητήριο που την δείχνει ως υπεύθυνη για τη δολοφονία του τρίτου στη σειρά παιδιού της οικογένειας, της μικρής Τζωρτζίνας που έφυγε από τη ζωή, στις 29 Ιανουαρίου του 2022, στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Είχαν προηγηθεί οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών που είχε αποκτήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου με το Μάνο Δασκαλάκη, της Μαλένας, 3,5 ετών, τον Ιούλιο του 2019, και του 6 μηνών βρέφους, της Ίριδας, το Μάρτιο του 2021. Δύο υποθέσεις ωστόσο που είχαν τεθεί στο αρχείο από τη Δικαιοσύνη, καθώς οι ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν άφηναν υπόνοιες για να ερευνηθούν περαιτέρω οι δύο θάνατοι, παρά τα ερωτήματα που εγείρονταν για αυτούς καθώς χαρακτηρίζονταν σε κάθε περίπτωση αιφνίδιοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τελευταίες εξελίξεις πάντως «ξεκλειδώνουν» και τις δύο αυτές υποθέσεις οι οποίες αναμένεται να βγουν από το αρχείο και να κριθούν εκ νέου αφού θα συσχετιστούν με το δικογραφία της άτυχης Τζωρτζίνας την οποία παρέλαβε ήδη στα χέρια της η 18η τακτική ανακρίτρια.

Η αντίστροφη μέτρηση πάντως για τη Ρούλα Πισπιρίγκου άρχισε μετά τον εντοπισμό της κεταμίνης που βρέθηκε από τις τοξικολογικές εξετάσεις στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας.  Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, από την δικογραφία φαίνεται να προκύπτει η άμεση σύνδεση της μητέρας με τον θάνατο του μικρού κοριτσιού, που όπως φαίνεται έλαβε θανατηφόρες δόσεις της συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας καθώς αυτή δεν περιλαμβανόταν στην φαρμακευτική αγωγή που χορηγούσαν οι γιατροί στο παιδί.

Οι διαδικασίες όμως φαίνεται ότι επιταχύνθηκαν μετά τις πληροφορίες που έφτασαν στην Εισαγγελία Πατρών πως ενδεχομένως η Ρούλα Πισπιρίγκου να επιχειρήσει να θέσει τέλος στη ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικούς κύκλους της Πάτρας, το πρωί της Τετάρτης εκπρόσωποι της ΜΚΟ Κλίμακα επισκέφθηκαν την Εισαγγελία Πατρών και σε συνάντηση τους με δικαστικούς λειτουργούς εισηγήθηκαν το άμεσο εγκλεισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου σε ψυχιατρική κλινική δεδομένου ότι εμφανίζει σαφείς τάσεις αυτοκτονίας. Οι εκπρόσωποι της ΜΚΟ Κλίμακα άφησαν να εννοηθεί ότι έγιναν παραλήπτες στοιχείων και συμπεριφορών της Ρούλας Πισπιρίγκου, οι οποίες τους οδήγησαν στο παραπάνω συμπέρασμα. Κατόπιν όλων τούτων και πάντα σύμφωνα με τους δικαστικούς κύκλους της Πάτρας επισπεύστηκαν όλες οι διαδικασίες που αφορούν την υπόθεση με αποτέλεσμα την προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου και την μεταφορά της στα κεντρικά της ΓΑΔΑ στην Αθήνα.

Η έρευνα πάντως όχι μόνο δεν «κλείνει» τώρα, με τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά μάλλον ξεκινά, καθώς, η ανακρίτρια έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε σειρά δικονομικών ενεργειών για να χυθεί φως στην υπόθεση η οποία έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας, θα βρεθούν στο «μικροσκόπιο» και άλλα πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, προκειμένου να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα που προκύπτουν για τη στάση τόσο της μητέρας όσο και τη δική τους.

Σημαντικά στοιχεία αναμένεται επίσης να δώσουν οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις που έχει δώσει τους δύο τελευταίους μήνες η Ρούλα Πισπιρίγκου άλλοτε μόνη της άλλοτε με το σύζυγό της, πέφτοντας, σύμφωνα με τις αρχές σε σωρεία αντιφάσεων. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης