Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος 

Στην… αυστηρότητά του αποδίδει ο καθηγητής Σερρών τις καταγγελίες φοιτητών σε βάρος του που κάνουν λόγο για δωροληψία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, ο καθηγητής, ο οποίος συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες μαζί με ακόμη δύο άτομα, ιδιοκτήτες φροντιστηρίου, υποστήριξε ενώπιον των αστυνομικών ότι ο λόγος για τον οποίο έγιναν οι συγκεκριμένες καταγγελίες σε βάρος του είναι το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα αυστηρός με τους φοιτητές του.

«Αυτό γίνεται σε κάθε εξεταστική. Επειδή είμαι αυστηρός και οι φοιτητές περνούν δύσκολα το μάθημά μου, κάποιοι από αυτούς μου κάνουν καταγγελίες για εκδίκηση. Δεν έχω πάρει ποτέ λεφτά, ούτε έχω ζητήσει από φοιτήτρια να κάνουμε σεξ για αντάλλαγμα. Οι καταγγελίες είναι ψευδείς» ισχυρίστηκε. 

Οι ισχυρισμοί του ωστόσο έρχονται σε πλήρη αντίθεση με εκείνους των φοιτητών, από τους οποίους προκύπτει ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός είχε στήσει παραμάγαζο βαθμών, τους οποίους φυσικά έβαζε έναντι αδράς αμοιβής. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρεται να συνεργαζόταν με τους δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, στους οποίους παρέπεμπε τους φοιτητές που είχαν «κοπεί» στα μαθήματά του για να προετοιμαστούν και να τα περάσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν φοιτητές που τους έχουν απομείνει μόνο τα συγκεκριμένα μαθήματα για να τελειώσουν τη σχολή. Δεν φαινόταν τίποτα τόσα χρόνια, γιατί όλα τα κάλυπτε το φροντιστήριο. Για κάθε μάθημα έπρεπε να καταβάλει κάποιος 250 ευρώ» ανέφερε ένας από τους φοιτητές του σήμερα, σε πρωινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ.

Συνολικά ο συγκεκριμένος καθηγητής είχε αναλάβει επτά μαθήματα, ενώ, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, «όταν επρόκειτο για γυναίκες, υπήρχαν άλλοι τρόποι επικοινωνίας». Η φοιτητική κοινότητα είχε απευθυνθεί στις Αρχές από το 2002, ακόμη και στα δικαστήρια, ωστόσο η δράση του καθηγητή δεν σταμάτησε, διότι δεν εμφανιζόταν μάρτυρας για να κάνει επίσημη καταγγελία.

Ενδεικτική είναι η παρακάτω καταγγελία που είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο edosafakelaki.org το 2012.

Καλά ενημερωμένες πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι για τον συγκεκριμένο άνθρωπο υπήρξαν σχετικές καταγγελίες και τα προηγούμενα χρόνια, πολύ αργότερα από το 2002. Και πάλι όμως η υπόθεση δεν προχώρησε, αφού δεν δόθηκε επίσημη κατάθεση.

Όσον αφορά στους ισχυρισμούς περί σεξουαλικών ανταλλαγμάτων, μέχρι στιγμής, εκτός από τις καταγγελίες, δεν βρίσκεται στην κατοχή των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση κάποιο άλλο στοιχείο που να οδηγεί προς αυτό το συμπέρασμα. 

Η… ταρίφα και η σύλληψη

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του καθηγητή ξεκίνησε όταν πρόσφατα φοιτητές στο ΤΕΙ Σερρών κατήγγειλαν πως ο καθηγητής τούς είχε «κόψει» στο μάθημά του στην εξεταστική και εμμέσως πλην σαφώς τους πρότεινε να πάνε σε ένα συγκεκριμένο φροντιστήριο να παρακολουθήσουν μαθήματα. Παράλληλα, τους είπε ότι, αφού πληρώσουν 250 ευρώ, τότε σίγουρα θα περάσουν το μάθημά του και μάλιστα με πολύ καλό βαθμό.

Οι δύο φοιτητές απευθύνθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. και την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Στους καταγγέλλοντες δόθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία έδωσαν στους… φροντιστηριάρχες και τη στιγμή της δοσοληψίας επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν. Χειροπέδες την ίδια ώρα πέρασαν και στον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών.

Στις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν μετρητά ύψους 178.000 ευρώ, αλλά και εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού ύψους 140.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης