Δεν πίστευα στα αυτιά μου, όταν βεβαιώθηκα ότι αυτό που άκουγα στην άλλη πλευρά της γραμμής του τηλεφώνου ήταν αληθινό. Εάν δεν ονειρευόμουν, ο ιδιοκτήτης του καναλιού που εργάζεται ο απίστευτος Ιρακινός ρεπόρτερ, Μουνταζέρ Αλ Ζαϊντί, ήθελε να συναντηθούμε.

Με λίγα λόγια, επρόκειτο για συνάντηση με το αφεντικό του δημοσιογράφου που έγινε πρώτο θέμα στον πλανήτη, πετώντας τα παπούτσια του στο κεφάλι του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, Τζορτζ Μπους, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιρακινό πρόεδρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος θα έλεγε όχι… Έβαλα τα παπούτσια μου, έσφιξα τα κορδόνια δυνατά -καλού κακού- κι έφυγα τρέχοντας.

Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού καναλιού «al baghdadia» (αλ μπαγνταντία), καθόταν μπροστά μου χαμογελαστός, ευγενέστατος, γνώστης των εκπομπών μας και του zougla.gr προς μεγάλη μου έκπληξη…

Ναι, τα γνώριζε όλα, εκπομπές, ραδιόφωνα, κανάλια, ηλεκτρονικές εφημερίδες, τα πάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Το κακό –άρχισε την κουβέντα πρώτος- είναι ότι έχω βρει τον μπελά μου, επειδή οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι εγώ έβαλα το Μουνταζέρ να πετάξει τα παπούτσια και να φωνάξει «σκυλί» τον πρόεδρο Μπους…”

Στην παρατήρησή μου ότι δεν είναι τόσο επιλήψιμο κάτι τέτοιο, χαμογέλασε με κατανόηση.

Ο Μουνταζέρ, αστειευόμενος μέσα στην αίθουσα σύνταξης του καναλιού, έλεγε συχνά ότι, εάν ποτέ συναντούσε τον Μπους, θα πέταγε τα παπούτσια του στο κεφάλι του… Και λοιπόν; Κανένας δεν πίστευε ότι κάτι τέτοιο μπορούσε να συμβεί πραγματικά, με τον άκρως θεαματικό τρόπο που συνέβη.

Μεταξύ μας, εάν είχε διανοηθεί Έλληνας δημοσιογράφος να κάνει παρόμοια κίνηση, φαντάζεστε πόσες ανόητες αναλύσεις θα είχαμε παρακολουθήσει στη συνέχεια;

Στο Ιράκ έγινε κάτι χειρότερο. Ο δημοσιογράφος συνελήφθη από τους Αμερικανούς (σιγά μην τον άφηναν), βασανίστηκε προς γνώση και παραδειγματισμό, για να καταλήξει με σπασμένο τον καρπό του δεξιού του χεριού –αυτό που πέταξε το παπούτσι- σπασμένα πλευρά, δύο δόντια λιγότερα και ό,τι άλλο συνήθως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις, μαυρισμένα μάτια, θλάσεις σε όλο του το σώμα κ.τ.λ.

Εν πάση περιπτώσει, επειδή η είδηση ακολουθεί, ο Μουνταζέρ Αλ Ζαϊντί, ορφανός από πατέρα και μάνα, κοιμόταν μέσα στο κανάλι που εργάζεται, γιατί το σπίτι του είχε γκρεμιστεί από τους βομβαρδισμούς και ήταν προστατευόμενος του ιδιοκτήτη -κατάγονται από την ίδια περιοχή του νοτίου Ιράκ- λόγω της ορφάνιας και της ανέχειας.

Ρούχα και παπούτσια για τους εργαζόμενους του καναλιού, ο ιδιοκτήτης έστελνε πολλές φορές από την Αθήνα –εδώ ζει- και τα παπούτσια που πέταξε στο κεφάλι του Μπους είχαν αγοραστεί από κατάστημα της Ομόνοιας!

Ναι, αυτά τα παπούτσια που οι Αμερικανοί πράκτορες κατέσχεσαν και αμέσως μετά μοσχοπούλησαν, κόβοντάς τα σε μικρά κομμάτια, είχαν αγοραστεί από μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας.

Είχα μείνει με το στόμα ανοικτό, γιατί ήδη κυκλοφορούσαν δημοσιεύματα για τον Τούρκο, δήθεν κατασκευαστή, που έφτιαξε τα παπούτσια του Μουνταζέρ και πολλές άλλες ανοησίες ή ανακρίβειες…

Θέλω να μάθω ποιο κατάστημα, του είπα χωρίς χρονοτριβές και μου υποσχέθηκε, γελώντας, ότι μόλις γυρίσει από την Κούβα ο υπάλληλος που έκανε τις αγορές, θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει το αίτημά μου.

Η γνωριμία, το ποτό και η κουβέντα δημιούργησαν ένα κλίμα πολύ ζεστό, κατάλληλο για τη δεύτερη έκπληξη που επρόκειτο  να ακολουθήσει. Ο ιδιοκτήτης του καναλιού είναι… Έλληνας! Ναι, έτσι όπως το ακούτε, έχει υπηκοότητα ελληνική και φυσικά ελληνική ταυτότητα. Ζει στην Ελλάδα από το 1986 και είναι υπερήφανος, γιατί τα παιδιά του είναι Έλληνες. Έχει πέντε παιδιά που σπούδασαν όλα στην Ελλάδα και την αναγνωρίζουν ως πατρίδα τους.

Με λίγα λόγια, ένα κομμάτι αυτής της υπέροχης περιπέτειας του Ιρακινού δημοσιογράφου, το μοιραζόμαστε μαζί του από σπόντα και εμείς.

Κάπου εκεί τέλειωσε η κουβέντα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας. Μπορεί να μην πέταξα τα παπούτσια μου, «πέταξα» όμως από τη χαρά μου για ό,τι κουβεντιάσαμε και ό,τι πρόκειται να συμβεί στις επόμενες ημέρες.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα zougla.gr θα βρίσκεται σύντομα στην ευχάριστη θέση εκτός από εκτενές ρεπορτάζ να σας κάνει και μία πραγματικά ευχάριστη έκπληξη.

(πρώτη καταχώρηση 11 Ιανουαρίου 18:31)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης