Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για τα επεισόδια στο Αιτωλικό

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για τα επεισόδια στο Αιτωλικό
Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί από την αστυνομία και άλλα εννέα αναζητούνται για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στον καταυλισμό Ρομά στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας. Ταυτόχρονα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή, για να αποτρέψουν πιθανή πρόκληση νέων επεισοδίων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 70 κάτοικοι του Αιτωλικού, μερικοί εκ των όποιων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατούσαν ξύλα, κινήθηκαν αιφνιδιαστικά προς τον καταυλισμό των Ρομά. Η συγκεκριμένη ομάδα προξένησε υλικές ζημιές και έβαλε φωτιά σε τέσσερα οχήματα και έξι άδεια παραπήγματα.

Αφορμή για την επίθεση υπήρξε, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, επεισόδιο που είχε σημειωθεί λίγη ώρα νωρίτερα μεταξύ δύο κατοίκων και δύο Ρομά του Αιτωλικού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας 24χρονος.

Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου είχαν σημειωθεί και πάλι επεισόδια έξω από τον καταυλισμό Ρομά της πόλης, με αποτέλεσμα τραυματισμούς και συλλήψεις. Μάλιστα, μετά τα συγκεκριμένα επεισόδια ο Δήμος Μεσολογγίου προχώρησε στην κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων των Ρομά.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013, 14:47