Το θέμα της ευθανασίας ανοίγει για τη Δικαιοσύνη με το θάνατο του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, το βράδυ της Κυριακής. Νικημένος από τον καρκίνο ο 63χρονος δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του στο Γέρακα, αποφασίζοντας να δώσει το «τέλος που του αρμόζει», όπως έγραψε μάλιστα ο ίδιος σε χειρόγραφο σημείωμα.

Τον τελευταίο καιρό, η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε ραγδαία επιδείνωση, καταβάλλοντάς τον ιδιαίτερα. Η άνιση μάχη που έδινε με την επάρατο νόσο και η μη αναστρέψιμη, σύμφωνα με τους γιατρούς, πορεία της υγείας του, είχαν οδηγήσει τον δημοσιογράφο στην απόφαση, όπως είχε δηλώσει δημόσια, να προχωρήσει σε ευθανασία, προτού τον συνθλίψει ο καρκίνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε πολλές φορές σε δημόσιες εμφανίσεις του, σκόπευε να μεταβεί στη Ζυρίχη για να κάνει ευθανασία. Εκεί μάλιστα η ευθανασία ονομάζεται «υποβοηθούμενη αυτοκτονία». Τελικά, όμως αυτό δεν έγινε αφού ο Αλέξανδρος Βέλιος κατέφυγε στη λύση της «μη υποβοηθούμενης ευθανασίας» στο σπίτι του, γνωρίζοντας πως του απέμεναν λίγες εβδομάδες ζωής.

​Διενεργείται εισαγγελική έρευνα για τη διερεύνηση των ακριβών συνθηκών θανάτου τουΤα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, όμως που κάνουν λόγο για σύριγγα με δηλητήριο και γιατρό πρόθυμο να συνδράμει στην επιθυμία του δημοσιογράφου να φύγει από τη ζωή «εν ειρήνη και εν συνειδήσει» προκάλεσε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε κάποιος που βοήθησε τον Αλέξανδρο Βέλιο να υλοποιήσει την απόφασή του.

Το νομικό καθεστώς της απαγόρευσης της ευθανασίας που ισχύει στη χώρα μας που έχει ανοίξει πλέον για την ελληνική κοινωνία θα βρεθεί και στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας.

Διαβάστε ακόμα: Το τελευταίο αντίο στον Αλέξανδρο Βέλιο- Ράκος η σύζυγός του
“Επέλεξα να πεθάνω με αξιοπρέπεια”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης