Με ένα ιδιόχειρο σημείωμα και ένα ηχητικό ντοκουμέντο ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 63 ετών, αποχαιρέτησε συγγενείς, φίλους κι άλλα οικεία του πρόσωπα.

Ο Αλέξανδρος Βέλιος, λόγω της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του, είχε δηλώσει δημόσια πως θα έκανε και ο ίδιος ευθανασία, προτού τον συνθλίψει ο καρκίνος. Όπως είχε πει πολλές φορές σε δημόσιες εμφανίσεις του, σκόπευε να κάνει ευθανασία στη Ζυρίχη. Εκεί μάλιστα η ευθανασία ονομάζεται «υποβοηθούμενη αυτοκτονία». Τελικά, κατέφυγε στη λύση της «μη υποβοηθούμενης ευθανασίας» στο σπίτι του στον Γέρακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ιδιόχειρο σημείωμά του έγραφε μεταξύ άλλων: «Έζησα με αξιοπρέπεια. Με αξιοπρέπεια επέλεξα και να πεθάνω… Έζησα δημιουργικά και, εν πολλοίς, ασυμβίβαστα. Φεύγω πλήρης».

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 15.00, και η κηδεία θα γίνει από το Α΄ νεκροταφείο της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με φωτογραφίες που ανέβασε στην προσωπική σελίδα της στο Facebook, η σύζυγος του Αλέξανδρου Βέλιου, Νάντια Γερολυμάτου, αποχαιρέτησε τον άνθρωπό της. «Αγάπη μου, καλό σου ταξίδι. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μου!» έγραψε.

Προ δύο μηνών είχε προχωρήσει σε μια εξομολόγηση για γερά στομάχια.

Ο γνωστός δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει ότι έπασχε από καρκίνο και είχε μπροστά του 2-3, το πολύ 6 μήνες ζωής. Ο Α. Βέλιος είχε δηλώσει πως η περιπέτεια με την υγεία του άρχισε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν διαγνώστηκε με επιθετικό όγκο. Ακολούθησε τη μέθοδο των χημειοθεραπειών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Δεν φοβάμαι τον θάνατο, έχω μάθει να διαχειρίζομαι το συναίσθημα της ανυπαρξίας» είχε αναφέρει, αποκαλύπτοντας πως σκόπευε να μεταβεί στην Ελβετία για ευθανασία.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης