Το σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» είναι στην Κρήτη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016, 04:25
Το σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» είναι στην Κρήτη
Είναι το σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» και βρίσκεται στην Κρήτη! Η γέφυρα του Χαμεζίου στην ανατολική Κρήτη, ένα από τα πιο μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην Ελλάδα: μια γέφυρα 840 μέτρων (η μεγαλύτερη στην Κρήτη) η οποία μαζί με το δρόμο πριν και μετά θα αλλάξει την περιοχή και την κυκλοφορία στην περιοχή- αν τελειώσει ποτέ!

Ξεκίνησε πριν από 10 και πλέον χρόνια, υπήρξαν προβλήματα τεχνικά και χρηματοδότησης, κηρύχθηκε έκπτωτος ο εργολάβος, ανέλαβε νέα εταιρεία...αλλά πάλι προέκυψε πρόβλημα. Εάν πάνε όλα καλά με τις χρηματοδοτήσεις μπορεί να τελειώσει το 2017.

Τώρα χρειάζονται 6 εκατομμύρια ευρώ για να ολοκληρωθούν οι εργασίες ενίσχυσης της γέφυρας όπως αυτές προέκυψαν μετά τον έλεγχο που έγινε και το υπουργείο Υποδομών τελικά τα έδωσε! Οι τεχνικοί ξεκαθαρίζουν ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας της γέφυρας» αλλά επισημαίνουν ότι πρέπει να γίνουν οι εργασίες για να συνάδει απολύτως με τις διεθνείς σύγχρονες προδιαγραφές. «Η γέφυρα είναι έτοιμη και ασφαλής.

Ωστόσο εξετάστηκε η ενίσχυσή της για να συμπεριφέρεται με ασφάλεια το έργο και στις πιο ακραίες περιπτώσεις, που μπορεί να μην συμβούν ποτέ, αλλά πρέπει να προβλέπονται» τονίζουν οι τεχνικοί τόσο του ΟΑΚ όσο και του υπουργείου που ξέρουν το θέμα.

Έχει προταθεί από τους μελετητές να ενισχυθούν με ανθρακονήματα τα δοκάρια της γέφυρας και να εξασφαλιστεί η ισορροπία που θέλουν οι προδιαγραφές αυτές.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016, 04:25