Το Τμήμα Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας και ο ιδιωτικός ερευνητής Γ. Τσούκαλης ξεσκέπασαν αρχαιοκάπηλο στα Κάτω Πατήσια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016, 14:51
Το Τμήμα Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας και ο ιδιωτικός ερευνητής Γ. Τσούκαλης ξεσκέπασαν αρχαιοκάπηλο στα Κάτω Πατήσια
Μπλόκο στη δράση ενός αρχαιοκάπηλου έβαλε το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής συνέλαβε στα Κάτω Πατήσια έναν 46χρονο υπήκοο Αλβανίας. Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στην κατοχή του καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1) ένας αρύβαλλος
2) δύο αμφορίσκοι
3) μία πρόχους
4) δύο λήκυθοι
5) ένας αμφορέας
6) ένας Μεγαρικός σκύφος
7) δύο ειδώλια (καθιστές μορφές)
8) δύο αγγεία
9) ένα καπάκι αγγείου
10) μία πίπα
11) ένα προσωπείο
12) ένα πήλινο αντικείμενο με ανάγλυφη διακόσμηση.

Ο ιδιωτικός ερευνητής και συγγραφέας Γιώργος Τσούκαλης, αφού διασταύρωσε με το επιτελείο του όλες τις σχετικές πληροφορίες που είχε για μια νέα υπόθεση, ενημέρωσε άμεσα το αρμόδιο τμήμα της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca ενάντια στην αρχαιοκαπηλία και υπέρ της διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που ξεκίνησε εδώ και έναν χρόνο, τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca συγχαίρουν τον αντιπρόεδρο των Βραβείων G. Sciacca Ελλάδας, Γιώργο Τσούκαλη, για την πάταξη ενός νέου κρούσματος αρχαιοκαπηλίας.

Η σύλληψη του αλλοδαπού αρχαιοκάπηλου έγινε στις 17 Ιουνίου 2016 στην Αθήνα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν αρκετά αντικείμενα από την εποχή της Ελληνιστικής περιόδου, μεταξύ των οποίων ειδώλια, αμφορείς κ.ά.

Ο Γιώργος Τσούκαλης ανέφερε ότι δικαιώνεται η προσπάθεια τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του, για την ανεύρεση σημαντικών θησαυρών, αλλά και την περιφρούρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα Διεθνή Βραβεία εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον διοικητή του Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας κ. Κώστα Χριστόλογλου και στην ομάδα του, καθώς λειτούργησαν με απαράμιλλο ζήλο, ταχύτητα και συνέπεια, για να φέρουν εις πέρας την υπόθεση με επιτυχία. Τα Giuseppe Sciacca, με επικεφαλής προσωπικότητες, στελέχη και μέλη, συνεχίζουν με επιτυχία την καμπάνια ενημέρωσης ενάντια στην αρχαιοκαπηλία και στη διαφύλαξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού. 17 Ιουνίου στις 8:58 μ.μ..

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016, 16:19