Το χωριό που δεν θα ψηφίσει στις εκλογές

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010, 09:59
Το χωριό που δεν θα ψηφίσει στις εκλογές
Η πλειοψηφία των δημοτών του Βελβεντού Κοζάνης αποφάσισαν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, διεκδικώντας έτσι την ανεξαρτησία του δήμου τους.

Οι δημότες της περιοχής προχώρησαν στο μεταξύ στη δημιουργία ΜΚΟ για τη θεσμική εκπροσώπηση του δήμου με πρόεδρο τον απερχόμενο δήμαρχο Βελβεντού Μανόλη Στεργίου. Είναι χαρακτηριστικό πως σε ένα άτυπο δημοψήφισμα της περιοχής το 95,64% των ψηφισάντων απάντησαν «όχι» στη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές.

Με την ΜΚΟ «Εταιρεία της Κοινωνίας των Πολιτών» και πρόεδρο τον απερχόμενο δήμαρχο Μανόλη Στεργίου οι δημότες της περιοχής αποφάσισαν να διεκδικήσουν την ανεξαρτησία του μικρού δήμου της Κοζάνης. Πάνω από 1.000 άτομα συμμετείχαν στη συνέλευση πολιτών του Βελβεντού, ενώ στο άτυπο λαϊκό δημοψήφισμα που διοργάνωσαν συμμετείχε το 77,2% του εκλογικού σώματος των βουλευτικών εκλογών του 2009 και το 95,64% των ψηφισάντων απάντησε αρνητικά στη συμμετοχή των πολιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι στον ενιαίο δήμο Σερβίων - Βελβεντού, μετά από αίτηση της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων, οι δημοτικοί συνδυασμοί δεν κατέβασαν τους υποψήφιους τους, εκτός από το ΚΚΕ, ενώ ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ αποσύρθηκε.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010, 09:59