Η διέλευση ενός βαρομετρικού χαμηλού από την περιοχή του Βορείου Ιονίου προς τα Βαλκάνια την Κυριακή, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας. Οι τοπικές βροχές που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες σήμερα (20/11) στα δυτικά και βόρεια, βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Επιπλέον, αναμένεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Η ενίσχυση των νοτίων ανέμων στα πελάγη σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις (6-7 μποφόρ) και στο Βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα θυελλώδεις (8 μποφόρ).
  • Οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα νότια και κεντρικά τμήματα της χώρας μας,
  • Η σταδιακή επέκταση των φαινομένων στα κεντρικά ηπειρωτικά και από τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής 20/11 προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 21/11 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου,
  • Η συνέχιση των φαινομένων έως τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 21/11 κυρίως στα δυτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Κυριακή 20/11 κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης