Τους είχε ταράξει στην κομπίνα...

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010, 17:14
Τους είχε ταράξει στην κομπίνα...
Δεκάδες επενδυτές έπεσαν θύματα απάτης Έλληνα οικονομολόγου που εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος επενδυτικής εταιρείας με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία, ύστερα από έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, βρέθηκε να μην κατέχει άδεια παροχής επενδυτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, ούτε να περιλαμβάνεται στο Μητρώο της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Τα στοιχεία της εταιρείας και το όνομα του οικονομολόγου δεν έγιναν γνωστά από το υπουργείο Οικονομικών.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ερευνά την υπόθεση, η οποία ήρθε στην επιφάνεια ύστερα από καταγγελία ελληνικής τράπεζας για καταθέσεις μεγάλων ποσών από επενδυτές στον λογαριασμό του οικονομολόγου που υποσχόταν σ’ αυτούς υψηλές αποδόσεις.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ πραγματοποιείται και στην έδρα του οικονομολόγου για να εντοπισθούν περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει λογαριασμοί που διατηρεί από κοινού με τη σύζυγό του ο Έλληνας οικονομολόγος στις ελληνικές τράπεζες. Μόνο από έναν από τους λογαριασμούς αυτούς έχουν δεσμευτεί τεράστια ποσά (15 εκατ. ευρώ και 11 εκατ. δολάρια).

Σύμφωνα με την έρευνα, τα χρήματα αυτά που είχαν κατατεθεί στον συγκεκριμένο λογαριασμό αρχικά εκταμιεύτηκαν ως μετρητά και κατόπιν πιστώθηκαν στον προσωπικό λογαριασμό του Έλληνα υπευθύνου της εταιρίας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010, 17:14