Έναν εφιάλτη βίωσαν 16 ξένοι υπήκοοι, οι οποίοι κρατούνταν όμηροι από μέλη συμμορίας σε αποθήκη στη Ν. Ιωνία Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρία άτομα, ηλικίας 22, 33 και 30 ετών, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Συμμορίας», «Αρπαγής» και «Παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο».

Ειδικότερα, χθες το πρωί εντοπίστηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης ένα εκ των μελών της συμμορίας, το οποίο νωρίτερα αποβίβασε σε αποθήκη στην περιοχή της Ιωνίας 12 μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην εν λόγω αποθήκη, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, μαζί με ακόμη τέσσερις μετανάστες, που βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο ημιυπόγειο χώρο, η είσοδος του οποίου (καταπακτή) καλυπτόταν από ντουλάπα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμη δύο μέλη της συμμορίας, τα οποία είχαν αναλάβει τον ρόλο του φύλακα και επιτηρούσαν τους αλλοδαπούς.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι μετανάστες, αφού εισήλθαν στη χώρα μας σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, μεταφέρθηκαν στον παραπάνω χώρο, όπου κρατούνταν με την απειλή βίας από τα μέλη της συμμορίας, τα οποία απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης