Τζόκας: Με ορατά αποτελέσματα η αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αθήνας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018, 15:09
Τζόκας: Με ορατά αποτελέσματα η αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αθήνας
Σε ποσοστό 90% έχει ολοκληρωθεί το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ, που εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής στη Δυτική Αθήνα, διαπίστωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Σπύρος Τζόκας, κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε στον χώρο. Ταυτόχρονα, εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα του έργου ως προς την αποσόβηση πλυμμμυρικών κινδύνων κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ακραίου καιρικού φαινομένου που χτύπησε τη χώρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Τζόκας ανέφερε: «Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αθήνας είναι το σημαντικότερο ζήτημα που ως νέα περιφερειακή διοίκηση εργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος κορμός αυτού του φιλόδοξου σχεδίου ολοκληρώνεται και γίνεται ορατός σε όλους τους κατοίκους της περιοχής (Κηφισός, Εσχατιά, Λ. Κατσώνη, Λεωφόρος Αθηνών, Αγία Βαρβάρα κ.ά). Η Δυτική Αθήνα βιώνει ήδη μια άλλη, πιο αναβαθμισμένη και ασφαλή πραγματικότητα».

Ειδικότερα, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, μαζί με κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας, επισκέφθηκαν περιοχές του Δήμου Ιλίου για να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου αποχέτευσης όμβριων που εκτελείται στην περιοχή, η οποία στο παρελθόν, (όπως το 2014), είχε υποστεί πολύ σοβαρά προβλήματα. Το έργο αφορά στην κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων, συνολικού μήκους 4,30 χλμ. σε επτά περιοχές των Δήμων Ιλίου και Περιστερίου.

Σήμερα, έχει κατασκευαστεί το 90% του φυσικού αντικειμένου του έργου. Εκκρεμούν, πλέον, δύο παρεμβάσεις, με κυριότερη αυτή που αφορά έργα μήκους 200 μέτρων επί της Λεωφόρου Θηβών. Λόγω ελλιπούς αποτύπωσης των δικτύων κοινής ωφελείας στην αρχική μελέτη υπήρξαν καθυστερήσεις, οι οποίες, όμως, έχουν ξεπεραστεί και άμεσα θα υπάρξει εκκίνηση των εργασιών και αυτών των τελευταίων τμημάτων του έργου.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ολοκλήρωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των έργων και των αποτελεσμάτων τους, που έγιναν «απολύτως ορατά και κατά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις, αφού δεν παρατηρήθηκε σε κανένα σημείο πρόβλημα».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018, 15:11