Βρέθηκε το φορτηγό – Άφαντα τα έργα του ζωγράφου Μήλιου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012, 20:17
Βρέθηκε το φορτηγό – Άφαντα τα έργα του ζωγράφου Μήλιου
Τμήμα του φορτηγού βρέθηκε την Παρασκευή, αλλά όχι τα έργα του καλλιτέχνη Γιώργου Μήλιου που μαζί με το φορτηγό μεταφορικής εταιρείας έργων τέχνης είχαν κλαπεί την Πέμπτη. Η αστυνομία εντόπισε τον αποθηκευτικό χώρο του φορτηγού της μεταφορικής εταιρείας που πήγαινε στον Πόρο τα 54 έργα του καλλιτέχνη στο Ζεφύρι Αττικής, όμως τα έργα του γνωστού εικαστικού παραμένουν άφαντα.

Η έρευνα για τον εντοπισμό των έργων που εκλάπησαν συνεχίζεται.

Η ανακοίνωση της γκαλερί

«Η ενότητα "Αρχέτυπα" του Γιώργου Μήλιου επρόκειτο να κλείσει τις εφετινές εικαστικές εκδηλώσεις της γκαλερί Citronne στον Πόρο» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιδιοκτήτρια της γκαλερί Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη. «Στην έκθεση αυτή, την τελική, παρουσιαζόταν η εκτεταμένη αναζήτηση του καλλιτέχνη, μια "έρευνα - εκσκαφή στον κόσμο της τέχνης και στα σωθικά μας", καθώς σημειώνει ο ίδιος στο πρόγραμμα. Η αναζήτηση απεικονίζει με μία ονειρική έκφραση, με τα χρώματα της γης, χερσαία και θαλασσινά, όλα όσα εισπράττει και επεξεργάζεται η ψυχή και η μνήμη, υπό την επήρεια μιας μορφής, ενός τοπίου, μιας συνάντησης, μιας εμπειρίας. Τα έργα του Γιώργου Μήλιου εκλάπησαν κατά την μεταφορά τους από την Αθήνα στον Πόρο.

Πέρα από τη μεγάλη αναστάτωση και τη βαθιά λύπη που προξενεί μια τέτοια αναντικατάστατη απώλεια, η γκαλερί Citronne βρίσκεται σήμερα, παραμονές των εγκαινίων, με το πρόγραμμά της ακρωτηριασμένο, με τη θεματική της ελλειμματική. Ο κύκλος των εκδηλώσεων παραμένει ανοιχτός και ατελής, καθώς απουσιάζει η κατάληξή του. Τα "Αρχέτυπα" συμπλήρωναν την εφετινή οπτική, το τρίπτυχο των παραστάσεων μέσα στο θερινό σκηνικό του Πόρου, ανάμεσα στον λόφο και την θάλασσα. Ο εκθεσιακός χώρος παραμένει ελλιπής, εν αναμονή».

Διαβάστε επίσης: Έκλεψαν έργα του Γ. Μήλιου
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012, 13:21

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012, 20:20