Η εικόνα μιας γυναίκας να έχει γραπωθεί πάνω στο καπό του αυτοκινήτου των δραστών και να προσπαθεί να τους σταματήσει ενώ εκείνοι την έσερναν για 400 μέτρα στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές, τον Οκτώβριο του 2021 δεν μπορεί να ξεχαστεί εύκολα. Γι αυτή την πράξη αλλά και για συνολικά 11 περιπτώσεις κλοπών και 5 ληστειών με λεία που υπερβαίνει τις 138.000 ευρώ τα οκτώ άτομα που ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη. 

Η σπείρα παρακολουθούσε τα θύματα της όταν πήγαιναν στην τράπεζα και, όταν απομακρύνονταν από τις κάμερες οι οποίες θα μπορούσαν να καταγράψουν τις κινήσεις τους, πραγματοποιούσαν την επίθεση τους με ιδιαίτερη σκληρότητα. Μάλιστα, είχαν και εφεδρικό σχέδιο προκειμένου να σταματήσουν να θύματα τους όταν επέβαιναν σε κάποιο αυτοκίνητο. «Σε κάποιες περιπτώσεις προέβαιναν σε φθορές στα ελαστικά και όταν το θύμα σταματούσε μετά από λίγο και εξέρχονταν από το αυτοκίνητο με σκοπό να ελέγξει τα ελαστικά, έβρισκαν την κατάλληλη στιγμή να του επιτεθούν». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των επιθέσεων που κατηγορείται η σπείρα είναι και μια ληστεία σε βάρος πελάτη τράπεζας τον Οκτώβριο του 2020 στην περιοχή του Περιστερίου. Τότε του είχαν αρπάξει μια τσάντα με μεγάλο χρηματικό ποσό και είχαν εξαφανιστεί.  

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής ταυτοποιήθηκαν οκτώ άτομα, άντρες και γυναίκες ηλικίας από 26 έως 34 ετών, και τέσσερα από αυτά μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή προφυλακίστηκαν. Τα μέλη της συμμορίας έχουν κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν για κλοπές και ληστείες.

Το link με το βίντεο που σέρνουν την γυναίκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

https://www.zougla.gr/greece/article/menidi-8ima-listias-grapo8ike-pano-sto-aftokinito-ton-draston-gia-na-min-diafigoun

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης