Χούλιγκαν τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά» στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013, 12:26
Χούλιγκαν τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά» στη Θεσσαλονίκη
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν χθες στη Θεσσαλονίκη 51 άτομα, ηλικίας 14 έως 31 ετών, τα οποία κατηγορούνται για τα κατά περίσταση αδικήματα της «στάσης», «διατάραξης κοινής ειρήνης», «επικίνδυνων σωματικών βλαβών» τετελεσμένων και σε απόπειρα, καθώς και για παράβαση του νόμου «περί όπλων» και «αντίστασης».

Ειδικότερα, χθες το βράδυ ένας νεαρός 21 ετών, ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πόντου και Πασσαλίδη στην Καλαμαριά, δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων, τα οποία βρίσκονταν εξωτερικά από τον σύνδεσμο φιλάθλων ομάδας της Θεσσαλονίκης, με τη χρήση σωματικής βίας, τα οποία προκάλεσαν τον τραυματισμό του. Επίσης, οι συλληφθέντες από τον εξώστη του δευτέρου ορόφου της οικοδομής όπου στεγάζεται ο ανωτέρω σύνδεσμος, εκσφενδόνιζαν γυάλινες φιάλες και λοιπά αντικείμενα κατά οχημάτων και διερχομένων πολιτών που έκριναν ότι είναι φίλαθλοι αντίπαλων ομάδων.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δέχθηκαν επίθεση από την ομάδα των ατόμων που βρίσκονταν στον εξώστη του ανωτέρω συνδέσμου και την ταράτσα της οικοδομής. Ειδικότερα, τα άτομα αυτά εκσφενδόνισαν κατά των αστυνομικών διάφορα αντικείμενα, όπως πέτρες, ξύλα, τούβλα, γυάλινες φιάλες και λοιπά αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις αστυνομικοί.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• δύο ξύλινα ρόπαλα
• ένα μαχαίρι
• δύο ναυτικά καπνογόνα και
• επτά ναυτικές φωτοβολίδες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013, 12:42