Πριν καν η δικαιοσύνη αποφανθεί για την τύχη του Χανιώτη αξιωματικού, που κατηγορείται για εκβιασμούς πολιτών και άλλα αδικήματα , το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αποφάσισε σήμερα την διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης, αλλά και να θέσει σε διαθεσιμότητα τόσο τον ίδιο, όσο και τον 29χρονο γιο του, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση εκβιασμού και δωροληψίας.

Η σχετική εντολή έχει ήδη εκδοθεί και πλέον, παράλληλα με την έρευνα της Δικαιοσύνης, που αφορά ποινικά αδικήματα, θα διεξαχθεί ΕΔΕ, που στόχο έχει τον εντοπισμό πειθαρχικών παραπτωμάτων, εντός της υπηρεσίας που σχετίζονται με την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι τα PC στο γραφείο και το σπίτι σου 53χρονου αξιωματικού έχουν γίνει «φύλλο και φτερό», καθώς η δράση του είχε ξεφύγει από τα στενά υπηρεσιακά όρια.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός φέρεται να εμπλέκεται σε πολλά περιστατικά εκβιασμού, με το υπουργείο να αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του ότι «εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά».

Για τη σύλληψή του έδρασε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και μάλιστα χρειάστηκε να γίνει άρση απορρήτου επικοινωνιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες ο εισαγγελέας του απήγγειλε τις κατηγορίες της εκβίασης κατ’ επάγγελμα (σε βαθμό κακουργήματος), της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος στον αξιωματικό, αλλά και της συνέργειας στην εκβίαση στον γιο του.

Οι δυο άνδρες θα οδηγηθούν αύριο στις 9.30 το πρωί στην ανακρίτρια Χανίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης