Διαταγή πληρωμής ύψους 1,5 εκ ευρώ σε βάρος του Δήμου Ηρακλείου εξέδωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται τη χωματερή των Πέρα Γαλήνων, που παραμένει μπλοκαρισμένη από τους εργαζόμενους, οι οποίοι αντιδρούν έντονα για την δραματική καθυστέρηση της πληρωμής τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι οφειλές είναι ακόμα περισσότερες και δεν αφορούν μόνο το Δήμο Ηρακλείου αλλά και άλλους δήμους οι οποίοι δεν πληρώνουν το ποσό που τους αναλογεί για την ρίψη των απορριμμάτων τους στη χωματερή.

Όπως προκύπτει μεγάλες οφειλές έχουν οι Δήμοι Μαλεβιζίου, Γόρτυνας και Φαιστού, οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει εδώ και μια διετία το ποσό που τους αναλογεί για την εναπόθεση των απορριμμάτων τους. Ωστόσο η διαταγή πληρωμής εκδίδεται σε βάρος του Δήμου Ηρακλείου, καθώς έχει αναλάβει δια μέσω του ΕΣΔΑΚ την υποχρέωση να εξοφλεί και για λογαριασμό των άλλων δήμων το κόστος της εναπόθεσης των σκουπιδιών.

Η πολύμηνη καθυστέρηση της εξόφλησης των χρημάτων που αντιστοιχούν στην διαχείριση των σκουπιδιών στη χωματερή, έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους εργαζόμενους, οι οποίοι ουσιαστικά εξωθήθηκαν να αντιδράσουν κλείνοντας τη χωματερή προκειμένου να πιέσουν το Δήμο Ηρακλείου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να καλύψει τα χρήματα που οφείλει. Οι εργαζόμενοι δεν κρύβουν την απογοήτευση τους για την εμπλοκή που έχει προκληθεί στην πληρωμή τους, καθώς κινδυνεύουν να κάνουν γιορτές χωρίς χρήματα.

Την ίδια στιγμή η πλευρά του Δήμου Ηρακλείου διαβεβαιώνει ότι το πρόβλημα που έχει ανακύψει θα αποκατασταθεί και μάλιστα σύντομα, καθώς γίνονται προσπάθειες να διατεθούν τα οφειλόμενα και να πληρωθούν επιτέλους οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα πρέπει να σημειωθεί ότι εργάζονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Όπως τόνισε χθες με δηλώσεις του ο δήμαρχος Ηρακλείου που έχει αναλάβει την διαχείριση της υπόθεσης, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην διαχείριση των σκουπιδιών εν μέσω εορτών, και να κλείσει το όλο θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης